spoiler sayılmaz.

evet sorum aynen bu. rome dizisini izliyodum hediye olarak tokmakçı ve buz yollanıyor ya. o buz o dönemde nası olur? olma ihtimali var mıdır ?

nasıl elde ediliyor olabilir ki?

 

tek bi şekilde olabilir. eğer yakınlarda yüksek bi dağ var ise oradan getirilebilir.

(yaz mevsimi olduğunu ve havanın eksi derecelerde olmadığını varsayıyorum)

orpheus

buz dediğin ille yapay olarak elde edilen bir şey değil ki. buradaki yapaydan kastım da buzdolabı gibi soğutucular.

elbette ki buz vardı o devirde. sıfır dereceyi bulan her yerde rastlamak mümkündü kendisine.

devilred

dağdan vs getirilen büyük kar-buz kütleleri yer altında soğuk mahzenlerde ya da mağaralarda saklanırdı. Hatta yakın zamana kadar böyle yapılırdı.

whoosie

mahzende magarada erimez mi ki?

inancsiz deve

mantıken erimesi lazım 0 derecenin altında olamayacağından. ki zaten 0 derecenin altında saklama imkanları varsa buz da elde ederler. tabi herhangi bir madde ile karıştırıp, donma noktasını değiştirmedikleri sürece.

guest9999

hatirladigim kadariyla o dizinin bi bolumu milyon dolarlardi. boyle bi mantik hatasi komik olur :(

inancsiz deve

eskiden halkın ihtiyacını karşılamak için yüksek tonajlarda buz kalıplarımahsenlerde yada magaralarda saklanırmış.. evet eriyor eridikçe ortamı sogutuyor.. sogudukça ortam, erime azalıor

morisnayman
1

mobil görünümden çık