dışarıdaki birçok cafede, çay bahçesinde, lisede hatta üniversite sınırlarında bile resmen iskambil kartlarıyla oyun oynamak yasak. ama mesela gidip monopoly oynasan kimse tek kelime etmiyor. neden? sorun kumar ise her şey kumara dönüştürülebilir. aydınlatıcı bilgilerinizi bekliyorum.




 

konsepte uygun olmadığından. okey, 52 biraz kahvehane havası katıyor ya.

emrag

18 yaş sınırı o zaman niye? o da pek saçma geldi bana.

hayley williams ile evlenecek genc

önyargı.

raycharles

okula yakın yerlerde içki satılamaması gibi garip bir yasak bu da sigara içmek için tuvaletlere saklanan türlü taklalar atan bir lise öğrencisi 300-500 metre yürümeye mi üşenecek garip yani kumar oynamak isteyen insan her türlü araçla oynar. çocukken tasolarla falan oynadığımızı bilirim o derece.

ne gerek var ki

bir anımı anlatayım, ilgili gibi geldi.

yıllar önce lisedeyken, din dersi esnasında satranç oynuyoruz. (aslında diğerleri öss'ye hazırlanırken biz hergün 5-6 ders boyunca, ders esnasında oynardık. hocalar da ses etmezdi. ha test, ha satranç.) Bu dinci salağı (salak kelimesinin altı çizili) bizim satranç oynadığımızı gördü, kalktı, yanımıza geldi, "ben dersimde kumar oynatmam" gibi birşeyler saçmaladı ve tahtayı almaya çalıştı. ben engel oldum, ki mıknatıslı satranç tahtası yaklaşık 3. saatine giren oyunun heba olmasını da engelledi. (hoş olmayan bir geçmişimiz vardı hoca efendiyle. hayır, serseri değildim.)

buradan çıkarılacak 3 şey var.

1) bazı insanlar içerisinde mücadele olan her şeyi kumar olarak görebiliyor.
2) para karşılığı satranç oynamışlığım var ve zerre haz etmesem de o gerizekalı hocanın önyargısında tecrübe ve doğruluk payı olduğunu söyleyebilirim.
3) haklısınız; herşey kumara dönüştürülebilir, lakin bu sebebe dayanarak herşeyi yasaklayamazsınız.

doğal olarak sadece "genel olarak kumar için kullanılan oyunlar" yasaklanıyor.

becerenberk
1

mobil görünümden çık