merhaba
bilgisayar mühendisliği üniversitede branşlara ayrılmadan okutuluyor diye biliyorum.peki gerçek anlamda bilgisayar mühendisinin çalışabileceği kaç alan vardır?donanım yazılım diye ayrılmadığına göre ağ web programlama fln mı?



 

bilgisayar muhendisleri en cok finans kuruluslarinda, telekom sektorunde ve savunma sanayiinde is buluyor.

kabaca ozetleyecek olursak, donanim agirlikli calisanlar genelde elektronikciler. mesela mikroislemciler falan uretilirken elektronikciler calisiyor. bilgisayar muhendisliginin bir computer science kismi vardir ki hesaplama ve algoritmalarla ilgilenirler. bunlar matematikcilerden farksizdir. software engineer olanlarina ise en cok java, c# , python gibi yuksek seviyeli dillerde programla yapanlarina rastlarsiniz.
bunun disinda embedded programing denen bir nane var. akliniza gelen hemen her turlu elektronik esya'da mikroislemci/mikrokontrolor oldugundan bunlarin programlanmasi mevzuu var. bunu da bilgisayar muhendisleri yapiyor.
bir de neural networks/artificial intelligence/machine learning/pattern recognition gibi naneler var ki retina/parmak izi tanimaktan tutun, tibbi cihaz yapimina, yapay zeka uygulamalarina, botlara vs. kadar bir suru seyi yaparlar. web muhendisleri php-apache-mysql, asp.net falan filan gibi seylerle ugrasirlar... ag uzmanlari var cisco misko falan routerlarla kabinlerle yer altinda yasayan...
hakkaten cok uzayacak ve dallanacak mevzu. kisaca soyle soyleyeyim. cevremizde elektronik olmayan sey kalmadi gibi. iste bunlarin HEPSINDE bilgisayar muhendisleri ile elektrik-elektronik muhendislerinin emegi vardir.

bolumde ise lisansta kabaca matematik, olasilik-istatistik, programlama mantigi, algoritmalar, bir suru yuksek-dusuk seviye programlama dilleri, elektrik devreleri, dijital lojik tasarim, bilgisayar mimarisi, nesneye yonelik programlama ve proje yonetimi, bilgisayar aglari,veritabaani ve web programlamalari ogretilir. bunlar fiks, olmazsa olmaz. secmeli olaraksa son sinifta uzmanlasmak istedigi alanin derslerini secer ogrenciler. kimisi yapay zekaci olur, kimisi programlamaci, kimisi networkcu, kimisi guvenlikci falan olur, o dersleri secer. kapagi bir sirkete atinca da o konuya yogunlasirsin. yahut yuksek lisans ve doktorada alanini spesifik hale getirirsin.

thunder thunder thunder thundercats

harbi baya güzel yazmışsınız.teşekkürler

amusan

çok alan var bilgisayarda belki 1000 lerce dersem ayıp olmaz çok çok mikro alanlar var mesela yapay zekanın temel alanları şunlar
wiki.answers.com


37. pattern recognition/comparison bunda mesela 30 40 alt alan var o alanlardan biri olan svm nin belki 10 tane alt dalı var fln.


yane herşey derya ama turkiyede bilgisayar muhendisi ne yapar dersen oda kod yazmaktan öte gidenini ben görmedim gidiyorsada para alamıyordur turkiyede bence bilgisayar okumak kadar gereksiz iş yok çünkü burada yapacağın iş tecrube işi meslek lisesi mezunu 10 yıl iyi çalışıp 3 4 yıl tecrubeli muhendisi ezer geçer. mühendislik yeteneği gerektiren bir iş yok.

kurumsal bir firmaya yada tubitak gibi kurumlara kapaklanıp iyi bir statu edinip geçinir gidersin yada kobilerde falan sürtersin.

herşey balon geçenlerde merkez bankasının eft sistemi çöktü yazılım ingiltereden geliyormuş üzerine modul eklenince çökmüş önce bizim muhendisler beceriksiz dediler sonra anlaşıldı ki modul yazılımda ingiltereden gelmiş falan oradaki muhendis napar dersen tonla para alıp yazılım çökmüşmü düzgünmü fln bakar. bu ülke neden bukadar geri dersen sebebi tam olarak bu üniverstlerde boş patent falan hak getire yazıp yazıp yolluyorlar dergilere al sana doçent profesor.

işadamının gözünde muhendis işini meslek lisesi mezunun daha ucuza yapacağı insanoğludur çünkü iş adamı bütün yazılımını vs. herşeyini yurt dışardan alır ona gözkulak olacak adam gerekir.

peki neden bukadar çok muhendis ürüyor piyasanın düşmesi için neden olacak üniversitelerdeki hocalar çok hainler ve cahiller yökün başına geçsem ilk yapacağım iş 3.5 altı gpali öğrenci bırakmamak olur bu öğrencileri hangi meslek dalı olursa olsun yurt dışına postalarım ab abd australia neresi olursa işte ama nerede bu düşünce.

bir türkün en büyük düşmanı ne yunan ne ermenidir en büyük düşmanı türktür ben buna yürekten inanırım çünkü bizim kadar kıskanç aşağılık çekemeyen ve elde edemediği şeyler için sürekli başkalarına bok atan adam görmedim ünilerde bile hocalarımız komplexlidir sınıfta bırakmayı kazık sınavı düşük not vermeyi bi bok sanırlar kendine baksan 3 tane uyduruk yayınla doçent prof olmuştur onun 15 yılda yaptığı yayını adam dışarda 1 yılda yapıyor be bunlar öğrenci yetiştirecek ülke kalakınacak bahar gelince olacak yoncalar çiçek açınca

yayınların çoğu zaten yurtdışında kabul gören dergilerde değildir bir de şu özellik gözlenir fil hortumunun üzerindeki a mantarının etkisi seneye b mantarının seneye c de fgh diye gider amcam.

loquacious

yuksekokul mezunu programcilari programlamanin $ahi dahi olsa ezerler, az para verirler. o yuzden muhendislik diplomasi onemli, hatirlatmis olayim.

thunder thunder thunder thundercats
1

mobil görünümden çık