Arkadaşlar yeni bir laptop aldım ama malum havalarda sıcak bir oyunu açtığımda bilgisayarda ciddi bir ısınma oluyor programlar vasıtası ile sıcaklığı ölçmedim ama şu harici soğutucular kafama takıldı. Laptop sğutucusu adı altında piyasada bir yığın ürün var fiyatları 10 tl'den 200 tl ye kadar çıkıyor ancak yaptığım araştırmalar kadarıyla kimi bilgisayar erbapları "yok kardeşim bu işler hikaye o soğutucular bilgisayarın dışındaki plastik aksamı soğutmaktan başka bir işe yaramaz işlemciye, ekran kartına etki etmez boşa para vermeyin" derken kimi kullanıcılar gerekli olduğunu işe yaradığını söylüyor. Siz laptop kullancısı kullanıcılar olarak bu cihazları tavsiye eder misiniz ? Hani bir oyuna girip bu şekilde ısına ısına götürürsem ve bu soğutuculardan almasam ileride bir sorun çıkartır ekran kartım işlemcim falan yanar mı ?




 

benim laptop aşırı ısınmadan yandı. tavsiye ederim. yalnız 10 tl likler bir işe yaramaz. almışken kaliteli bir şey alın.

inheritance

thermaltake ve zalman ürünlerine güvenin alın aldırın. birçok forumda incelemeleri var bu iki marka hariç bin liralık dahi olsa çoğu ske sürülmez şeyler. özellikle zalmanınkiler çok taşaglı

cura ut valeas

sade soğutucu değil, harici disk yuvası ve ek usb portları gibi ek özellikleri olanlar oluyor. bilgisayarın eksiklerine göre onlardan tavsiye ederim.

foobar

şurdan modelleri inceleyebilir, internetteki diğer incelemeleri okuyabilirsiniz.

www.hepsiburada.com

ama hepsiburada hakkında sözlükte okuduğum şeylerden dolayı, oradan alışveriş yapmanızı tavsiye etmiyorum.

cbe

şu benim hoşuma gitti mesela - www.hepsiburada.com

cbe

bu arada sadece soğutucu tavsiye etmişim. evet soğutucular gerçekten etkili. işlemcinin boşta çalışma sıcaklığını 10 15 derece aşağı çekenleri var ki bu da süper bir rakam laptop için. bildiğimiz üzere sıcaklık düştükçe metallerin iletkenliği arttığından bu sıcaklık düşüşüde size hız olarak geri dönecek. ayrıca alet yalnızca işlemciyi değil tüm laptopu soğutur. en efektif olarak işlemci ve ramler soğur genelde ama diğer parçalarda dolaylı yoldan soğur boardın sıcaklığı düştüğünden ve hava akışı arttığından. ayrıca alt yüzeyide soğuduğundan aletin harddisk dahil heryerin sıcaklığı düşecektir. everest falan kurup fanlı fansız modda karşılaştırabilirsiniz bilgisayarınızın parçalarının ısılarını.dediğim gibi iyi birşey alırsanız kesinlikle farkı göreceksiniz. yazın binlerce kurban veriyoruz fansız kullanılan laptop anakartları olarak.

cura ut valeas

Ben 2 yıldır Zalman ZM-NC 1000 notebook soğutucusunu (alüminyum, siyah) kullanıyorum, çok ama çok memnunum gerçekten... Kesinlikle tavsiye ederim.

marcelle

thermaltake'in katlanabilir 2 fanlı soğutucusu var bende. pek ihtiyaç duymuyorum. 50 tl'ye bırakırım.

www.newegg.com

darknum
1

mobil görünümden çık