mekkeye gayrimüslimlerin giremediği şehir efsanesi vardır hep, doğru mu bu? nereden anlıyorlar müslüman olup olmadığını? gördüğüm hiç bir avrupa vatandaşı kimliğinde din hanesi yok. kurandan sure falan mı okutuyorlar kapıda? nedir prosedür? gidip de gören veya tanıdıktan duyan veya fikri olan var mı?




 

yok öyle birşey.
nasıl böyle bir soru sorarsın şu an hayretler içerisindeyim.

bLuw

wiki'de var böyle birşey diyor, (git: en.wikipedia.org)

özet: suudi yasalarına göre girmeleri yasakmış, şu sureye dayanaraktan (9:28);

"Ey iman edenler! Allah'a ortak koşanlar ancak bir pislikten ibarettir. Artık bu yıllarından sonra, Mescid-i Haram’a yaklaşmasınlar. Eğer yoksulluktan korkarsanız, Allah dilerse lütfuyla sizi zengin kılar. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir."

ancak meraktan dolayı kılık değiştirip gezen gayrimüslimler oluyormuş.

dekila olmeka

bildiğim kadarı ile (kaynak götüm) var. hatta o nedenle cnn her yıl haç şeysini (hani dönüyorlar ya yılda bir kez) yayınlarken müslüman olan bir kadın var (Christiane Amanpour) o gidiyor oralara.
nereden biliyorlar. e işte o onların gerzekliği. tr'den gelen herkesi müslüman sayıyor olmalılar. bunun gibi genellemeler ile sanırım.
dediğim gibi ben de duydum bunu ve var demiyorum. ama yok da demiyorum anlattığım cnn konusu nedei ile.

ben smyrna

var böyle bir şey. bu da wikitravel'dan:

WARNING: Non-Muslims are strictly prohibited from entering the city of Mecca. The penalty is deportation from the country. Documentation will be checked upon entry and anyone not showing proof of being Muslim will be denied entry. As a solitary exception, the Mecca bus terminal (outside city limits) is open to all.

natura horror vacui

mekke'ye tabıkı girebilirler sadece mescidi harama yanı kabenin oldugu yere giremezler.

romali kole marcuss

yani belli bir mesafeden fazla giremiyolar. böyle gayet gmrük kapısı gibi şeyler vardı yanlış hatırlamıyorsam, ordan ilerisi yassah!

cedric tweedledee
1

mobil görünümden çık