Geçen gün araba kiralarken adam aldı şimdi bunları. Bunlarla ne yapabilir? Yani sırf bunlarla gidip benim kredi kartımdan bir şekilde alışveriş yapabilir mi para çekebilir mi?

Eğer yapabiliyorsa ulan bu zaten kartın üzerinde görünen bir şey. O kadar basit olmaması lazım.

Eğer yapamıyorsa, o zaman alması ne işe yarıyor?

 

şifren olmadan bi halt yapamaz diye biliyorum ben

qerest

şak diye bütü limitini boşaltbilir. mail order dan haberiniz yok galiba. Bankayı arayın kartımı mail order a kapatmak istiyorum deyin. 5 kuruş çekemez

pipbull

kredi kartı, son kullanma tarihi ve arkadaki güvenlik kodu. eğer mail order kapatmadıysan internet üzerinden alış veriş yapmak için bu 3 ü gerekiyor. ve kart üzerinde de bu üçü mevcuttur

efruz

İnternetten alışverişe açıksa kartınız, yani sanal pos ile kullanılabiliyorsa yapar. Bir de kartın arkasındaki güvenlik numarası gerekir sadece, o kadar.

cashkorkmaz

Peki internete kapalıysa bir şey yapabilme durumu var mı? O numarayı falan alması hiçbir işe yaramıyor yani o durumda.

colg fusion

internet, mail order ve telefonla alışverişe kapatman gerekir kartını. internet bankacılığından bunları yapabilirsin. bunlar kapalı olursa bi halt yapamaz.

tombalabala

internetle alakası yok dostum. bankacıyım ben. mail order'a açık ise o numaralar ile pos makinesinden numaraları girerek çatır çatır çekerler. ara kapattır için rahat olsun.

pipbull

kapattırma kimse kafasına göre çekemez kartından para. Bütün rent a carlar alırlar bunu güvenlik nedeniyle. adam senin karttan 3-5 bin lira çekicem diye işini gücünü riske atmaz, sonuçta biliyorsun kim olduklarını yerlerini yurtlarını di mi?

entropik

konu dışı:

bu şekilde araba kiralayan yerlerden araç kiralamayın. kötü seneryo durumunda(kaza,arıza v.s.) başınıza iş açabilirler.

en güzeli biraz fazla verip avis gibi kurumsal yerlerlerle iş yapın.

nuisance

kaza yapman durumunda hasarı senden tahsil edebilmek için alıyorlar.

waryemez

kaskosu yok mu bu araçların, niye senden alsınlar. kartı arabayı alıp kaçmasın uğraştırmasın diye alıyolardır

efruz

bu araçların normal kaskosu oluyor fakat bu kasko kapsamı kiralamayı kapsamıyor. bunun için bu işe özel sigorta poliçesi yaptırmak gerekiyor. tabi küçük rent a carlar böyle şeyler ile uğraşmıyor. eğer kaza yaparsanız aracın serviste kaldığı gün X günlük kira ücretini sizden alıyorlar.

nuisance
1

mobil görünümden çık