Merhaba. Sizce hukuk fakültesinde eğitim gören biri herhangi bir hukuk bürosunda çalışmalı mıdır ? çalışmalıysa kaçıncı senesinde başlamalıdır ? görüşlerinizi merak ediyorum.




 

çalışmalıdır diye bir şey yok ama iş aradığında cv'sinde artı bir puan olarak gösterir. ama çalışılacaksa da bence kesinlikle 3. sınıftan sonra başlanmalıdır. nedeni ise hukuk ve ceza usül olmak üzere bir çok uygulama dersinin 3. sınıfta gösteriliyor olması.

vejeteryan vampir

bence 1. sınıf yazından itibaren çalışabilir hatta çalışmalıdır. öncelikle cv için sonrasında ise kendinizi geliştirmeniz için çok önemli. 2. sınıf bir hukuk öğrencisinin icra takip işlemlerini süper bilmesi gerekmez fakat şekli hukuku maddi hukuktan önce pratikle, göre göre öğrenmesinde hiç sakınca yoktur. yani 3. sınıfta medeni usul dersi almadan önce dilekçe aşamalarını görmesi müthiş bir kazançtır. 3. sınıfta derste öğreneceği şey için bir ön bilgi gerekmeyecektir. ha mesela kıymetli evrak almadan belki kambiyo senetlerine özgü takip yolu gibi şeyler biraz detaya kaçabilir ama temel usuli bilgileri 2. sınıfta 3. sınıfta büroda öğrenmesi ilerisi için büyük kazanç olacaktır kendisine.

konserve misir
1

mobil görünümden çık