gorseldeki ampulden bahsediyorum. 7 tane var bunlardan. bir gece boyunca acik tutunca kac liralik elektrik harcamis olur? ve bir ay acik tutunca da.

kac volt harcadigini bilmiyorum. ortalama bir fiyat veya fiyat araligi verebilirseniz guzel olur.


 

kaç watt olduğunu nerden bilelim fotoğrafa bakıp? üzerinde yazan watt değeri x çalıştıracağın saat değeri x elektriğin güncel birim fiyatı = cevabın.

darknum

cok degisken midir ki bunlarin watt degerleri? ancak gorunum olarak tarif edebilirim. sekil olarak gorseldekiyle ayni, sadece benimkinde sadece ortada 1 ampul var. sari tonda isik veriyo beyaz degil. bu kadar eheh.

hjarteblod

elbette değişir.

darknum

tahmini de olsa bir deger bicemez misiniz? en azindan bir fiyat araligi yani. ust ve alt degerleri nelerdir onu bileyim en azindan.

hjarteblod

sadece ortada bir ampul var ve sarı yanıyor demenizden soruyorum,

spot ampul değil dimi elinizdeki ? led olduğundan eminiz ?

led ampuller saatte 0,5 watt - 15 watt arasında değişir. Resimdeki 4,5 Watt civarı.

fakat spot ise saatte 50 watt'dan aşağı yakmaz.


1 kw = 0,25 tl'den hesaplayın.

Sir.Fitih

Bu tip ürünler genelde 1 watt kadar güç harcar.Bir geceyi 8 saatten hesaplarsak 0,008 kwh, bir ayda da (sadece geceleri yanarsa ve yine 8 saatten hesaplarsak) 0,24 kwh enerji harcar.Bu iki değeri elektrik faturanızda yazan birim ücret (tl/kwh cinsinden) ile çarparsanız kaç tl tutacağını bulabilirsiniz.

grgn

spot veya led oldugu konusunda emin degilim. hatta simdi baktim buyuk ihtimalle spot. hani duvara gommeli olarak yapilan, ev aydinlatilmasinda kullanilan bisey.

50 watt da cok fazlaymis yahu.

hjarteblod
1

mobil görünümden çık