i54.tinypic.com $u kaktusu aldim dun. simdi ben bunun olmemesi icin ne yapmaliyim? su verecek miyim, verirsem olcusu ne olacak ve ne siklikla verecegim? belirli bir ortama koymali miyim (gunes goren bi yer olmasi sart mi mesela)?




 

toprağı kurusa bile 3-5 gün vermeyin. toprak yosunlaştığında uzun süre vermeyin. yani yosunlaşmasın toprağı. karanlıkta kalmasın. ama cayıt güneşe koymayın bence. bu arada bildiğimden değil, evde bir kaktüs var. ona bakma şeklimi anlattım. yaşıyor 2 yıldır :)

ben smyrna

15-20gunde bir yarım çay bardağı kadar su ver. bu yaz olduğu icin, kısın ayda - 1.5 ayda bir aynı miktar su ver. ayrıca koctas'ta filan besinler var. kaktüs icin ek besin al, üzerinde ne kadar suya karıştırman gereken yazar, sularken bu suyu kullan :)
güneş görse iyi olur, ben kaktuslerimi öğleden sonra ful güneş alan penceremin önüne koydum. söyle bir farkı var, güneş görmezse rengi değişebilir, gereksiz uzayabilir (güneş arıyor çünkü). yani güneş görürse süper olur, boyu filan daha iyi daha düzgün uzar..

kaktüsler guzel bitkilerdir :) çok bakim istemediği icin rahatla tatile filan da gidebilirsin.

dasher

Yazları haftada bir kışları 2-3 haftada bir su vereceksiniz.Çok az miktarda.Çay bardağı yeter size.Onu da tam doldurmayın.Güneş görecek.Az su çok güneş.Farkındaysanız o bir çöl bitkisi.

grgn

buna saksısı dar gelir daha büyük saksıya geçir kumlu bi toprak yap, kaktüs toprağı diye de satıyolar, perlit de karıştırabilirsin, hepsi koçtaşta var. saksının dibine çakıl döşe bi kaç tane üstüne kumlu toprak. kökleri de zarar vermeden hafifçe bozarsan sarmal yapmaktan vazgeçer. ne kadar büyük saksıya koyarsan o kadar büyür.

kediebesi

suanda almanyadayim, saksiyi ve kumu yenileyemem. turkiye'de de adana'da yasiyorum, koctas yok galiba orda. ama bulmaya calisacagim bir seyler. sagolun.

hjarteblod
1

mobil görünümden çık