Merhaba arkadaşlar ;

Gazetelere bugün göz attığımda Aziz Yıldırım'ın şekerinin Galatasaray'ın açıklamaları yüzünden yükseldiği ve gelişmeleri içeriden takip ettiği söyleniyor. Ayrıca Aziz Yıldırım' koğuşta tek başına kaldığı bilgiside var. Bulunduğu koğuş her şeyiyle tam donanıma sahip midir? Yani tv, buzdolabı vs. gibi eşyalar var mıdır? Yoksa tam tersi gibi bir durum mu vardır?


 

liseye yazılırken müdür, okul için küçük rüşvetler isterdi. halı, kilim, bilgisayar vs..gibi

aynı hiyerarşi mapısta da var. azizciğim hapsaneye de bişeyler bağışlamak suretiyle bu araç gereçlere sahip olabilir. bu tarz şeyler devletin de işine geldiği için pek ses çıkarmazlar.

derbeder58

peki bu durum her mahkum için geçerli midir? Mesela bi koğuşta 20 kişi var diyelim. Bunların hepsi bir şeyler bağışalasa. ve koğuşa alsa bir kargaşalık olmaz mı?

Arya10

yalnız bahsettiğimiz bayağı büyük bağışlar. lise müdürü örneğindeki gibi değil, milyarlardan bahsedilir. e hapse giren herkesin bu imkanlara sahip olmadığı belli, ki o imkanlara sahip birisi çok göz önünde bir isim olmadığı sürece, maddi imkanlarıyla paçayı kurtarır bir şekilde :)
ama dediğiniz gibi olaylar, hapishane müdürüne küçük rüşvetler vererek ekstra ziyaret ayarlama gibi şekillerde yapılıyor.

chickensoup

atalarımız demiş ki: "Zengin arabasını dağdan aşırır. Yoksul düz ovada yolunu şaşırır."

Yani zengin adam hapishanede de mezarlıkta da senden benden farklıdır. Yani adam her türlü konforu ile yatacak içerde.

(Fenerbahçeliyim. Amacım zengin-fakir farkını göstermek :)

mea maxima culpa

bütün cevaplar gerçekçi. azize bişiy olmaz, refah içinde takılır; meraka lüzum yok.

tedirginlik hucresi
1

mobil görünümden çık