selamlar...

şimdi biz arkadaşla salı günü roma'ya gidiyoruz. bende iş bankasının bankamatiği var, içinde de 2 bin tl para. yanıma 200 euro almayı düşünüyorum. 2 bin tl nin tamanını euro yapmam gerekiyor mu, yoksa orda şeyapabiliyor muyum?

ulan o bankamatik orada çalışacak mı, onu bile bilmiyorum esasen...

 

is bankasi bankamatigini (visa electron kartlarin hepsini bu baglamda) yurtdisinda da kullanabilirsin. yani herhangi bir atmye gidip kendi hesabindan para cekebilirsin, ama ordaki atm sana euro olarak verecektir parayi haliyle.

yalniz su var, hesabindan euro cekerken bi miktar kur farkina kurban gidebilirsin o yuzden yanina alacagin eurolari fazlalastirabilirsin. ama tabi yaninda 1000 euroyla gezmek de cok mantikli degil, ikisinin ortasi bisey yapabilirsin iste.

fengari

efendim o soyle oluyor. is bankasi electronlarda su sari chiplerden yok. hani su kredi kartlarinda olur ya altin renkli olanlarindan.umarim seninkinde vardir.neyse onun icin belcika'da herhangi bir atmden cekim yapamiyorum ben.italyada durum nasil bilmiyorum ama bulur cekersin sanirim...visa amblemi varsa. diger konu her para cekisinde 2 dolarlik islem ucreti aliyorlar bir de kura tabi oluyorsun...yani turk lirasindan euroya donuste...sanirim bu kadar.

trt2deki ressam

kredi kartlarındaki çipten yok, dümdüz bankamatik işte.

bi de visa değil maestro yazıyor.

sezercik yavrum benim

o da olur...dedim ya bu chip olayi sadece belcika'da gecerli sanirim...ben senin yerinde olsam kredi karti alirdim.temiz.

trt2deki ressam

Maestro olmayabilir. O kartlarla internetten alışveriş bile yapılmıyor. Gitmeden bir banka ile görüşün bence. 444 02 02'yi arasanız gayet yeterli bilgi verirler.

cashkorkmaz

yurtdışındaki atm'lerden "haftalık" 500 euro'ya kadar çekebiliyorsunuz. aklınızda olsun, ortada kalmayın.

ayrıca %3 komisyon alıyorlar ve söylendiği gibi iş bankasının tl/euro kurundan paranız çeviriliyor.

gereksiz insan

çekim ücreti , komisyon vb ücretleri hem cektiğin banka hem iş bankası yaslar... sana önerim 400-500 euro al ve mecbur kalmadıkça nakit kullanma. kredi kartında kur farkından başka zararın olmaz. yani..,


atm yi kullanma.. önce kredi kartı, sonra nakit... en sonunda da atm olsun!!

seyuranto

visa electron olan iş bankası kartımı kullandım italya'dayken. direk türk lirası hesabımdaki parayı euro'ya çevirip veriyordu çoğu atm. özellikle unicredit sorunsuzdu ve çok bulunuyordu atm'si. ancak diğer arkadaşların dediği gibi kur hesaplanırken iş bankası'nın keyfine göre hesaplama yapılıyor sanırsam o yüzden kayıyor bayaa. ama el mahkum, o kadar parayla gezip bi de çaldırmaktansa.

dekila olmeka

ama sanirim western union'dan daha hesapli bir hale geliyor.

trt2deki ressam
1

mobil görünümden çık