www.youtube.com
www.youtube.com
ama ben artık pc lerin de tv gibi düğmesine basınca açılan aletler olmasını istiyorum. bu imkansız mı?
yani?
özellikle apple'ın macbook pro ürünlerine bahsettiğiniz "tv gibi açma" olayına bayağı yaklaşıldı diyebilirim kendi gözlemlerim sonucu. ortalama ram kapasitesi ve leopard işletim sistemiyle gerçekten iyi sonuç elde edilebiliyor.
bilgisayarı sürekli açıp kapatma ihtiyacın mı var ki? laptopda standby a alıyorum böyle durumlarda valla tv gibi açılıyor. evde vista kurulu htpc var 30 sn de falan boot edebiliyor ekstra bişi yapmadan ki günde en fazla 1 kere açtığım düşünülünce 30 sn değil 130 sn olsa kaç yazar? açıkçası şu hızlı açılma konusundaki fantazileri hiç anlamıyorum. oyunları hızlı oynayalım, nette hızlı sörf yapalım falan daha mantıklı istekler gibi. bir de fragmantasyon yaşamayan hdd istiyorum mümkünse.
ne kadar gelecek?
Misal benim olmasını istediğim; bionik çipler. Yapıldığında adları bionik çip mi olur bilemem elbet ama şöyle bir şey olacak. Bu meretler bizim vücudumuza takılacak. hatta bu teknolojiden önce şu an çalışması yapılan akıllı zımbırtı türünde bir şeyler var. Bunlar o an neye ihtiyaç varsa; ram, işlemci tampon belleği ya da işlemci yükünde; hem ana işlemci hem video işlemci olabilen, eldeki kaynağı ihtiyaca göre yönlendirebilen, yani her iş için ayrı kart mart yok, tek ve bütün bir sistem mevcut, o an ne gerekli ise ağırlığı oraya veriyor(bir nevi beyin). Bu bahsettiğim şeyin işini beynimize yaptırabilek bir çip gibi bir şey yapabilirlerse, bu meretler sayesinde matrixe girer gibi internete gireceğiz... (kablosuz olacak elbette)
(bkz: i have a dream)
@özdek
sanırım tek fantezimin pc nin hızlı açılması olduğunu sanmışsınız. zira öyle değil şöyle;
istediğim şey herşeyin süper hızlı olması hani eskiden bi siteyi açmak için baya bi beklerdik ama şimdi tak die açılıyo ya, bunun gibi. istiyorum ki bilgisayarlar çok hızlı işlem yapabilsin, mesela render için saatlerce beklemeyelim, çok hızlı kopyalamalar olsun, internet hızlı olsun, oyunları kurması da oynaması da açması da hızlı olsun, hayat bayram olsun. ayrıca bilgisayarımın hep açık durmasını istemem niye hep açık dursun ki eğer bi iş yapmıyosa? boşa elektrik yakmasın kapatayım tv gibi başında olmadığım zamanlar. sanırım bilgisayarları çoğumuz açılması uzun sürer diye açıp yatana kadar kapatmıyoruz.(kimilerimiz -interneti download edenler- yatınca bile kapatmıyo ama o ayrı) derdim budur yane.
evet kesinlikle hdd'lerin hizlanmasi gerekiyor.. mesela ben sunu merak ediyorum, yazma & okuma hizi baglanilan internet hizindan dusuk olan harddiskler oldugu surece, 3634 mbit internet baglantisinin ne anlami olacak?
ayni sey isletim sistemi ve kullanilan programlarla da ilgili. diger donanimlar da bu bilesenlere dahil. donanim & yazilim & isletim sistemi & internet vs arasinda bir orantisizlik var. (ozellikle windows sistemlerinde)
su ana kadar 8 islemciyi de kullanip 10 kat daha hizli render yapan bir program gordum (3d max) onun disinda her islemciyi kullanip da isini super hizli yapan bi proram gormedim (ya da henuz goremedim..)
harddiskler zaten mekanik aksam olarak en az gelişen bilgisayar parçası. dönme hızı ve bağlantı arayüzü dışında pek bir gelişme olmuyor harddisklerde. oysa ramler olsun, işlemciler olsun, ekran kartları vs çoştukca çoşuyor.
SSD harddisklerin gelecekte yaygınlaşacağını söylemek için müneccim olmaya gerek yok. Intel ve Micron gibi firmalar şu an piyasada olan SSD disklerden 5 kat hızlı olduğunu iddia ettikleri diskleri piyasaya sürmek üzereler. Gelişmenin sonu yok ama düğmesine basılınca açılan PC de biraz zor gibi çünkü her yeni işletim sistemi öncekinden daha yeni teknolojiler gerektiriyor maalesef.
donanım hızlansa da içine beklletme süresi koyar yine yavaşlatırlar. cep tel.ine bakarsak ilk çıktılarında şak diye açılıyordu şimdi benim pc daha hızlı açılıyor yani teknolojiden çok firmalara bağlı bence.
evet internet 2 ile birlikte hdd lerin şuanki hızlarının download için yetersiz kalacağı konuşuluyor..