şimdi artık istenilen bölümde alanına bakmaksızın yüksek lisans yapılabiliyor bildiğiniz gibi. peki bu izin sadece görüntüde mi kalıyor. yani sözel bir bölüme sayısaldan mezun biri başvursa bunun kabul edilme oranı nedir, bölümler nasıl yaklaşıyor bu olaya genelde. böyle bişey var ama aslında nerdeyse mümkün değil gibi bişey mi? bir de yüksek lisans için normalde referans mektupları da vermek lazım sanırım. yani hocalarından filan şöyledir, böyledir diye bi mektup. ama böyle alakasız bi bölüm olduğunda referans mektuplarının durumu ne oluyor?




 

Alakasız bir bölüme olduğunda, birçok önkoşul dersi koyabiliyorlar yüksek lisansa başlamadan ya da başladıktan sonra almak için. Bu yüzden öğrenciler tarafından çok da tercih edilmiyor diye tahmin ediyorum.

Kabul edilme oranları hakkında ise fazla fikrim yok. Ama yüksek puanlı bir sayısal bölümden mezun biri, seçmeli derslerini X sözel bölümünden almışsa, ortalaması fena değilse ve o X bölümüne ilgili olduğunu gösterebilirse kabul almakta sıkıntı yaşamaz diye tahmin ediyorum X bölümünden.

Referans mektupları illa ki teknik olacak diye bir şey yok. "Çalışkandır, gayretlidir" tarzı şeyler her yola gelir. Ayrıca alakasız bir bölüme başvuruluyorsa mektubu yazacak hocaya söylenir, "Her zaman x konusuna daha ilgili olmuştur zaten" gibi şeyler de yazılabilir.

long live rock n roll

long live rock n roll'un dediklerine ek olarak, sozel bolume gidin ve hocalarla gorusun. kendinizi ve hedeflerinizi anlatin. ben yapabilecegimi dusunuyorum siz ne dersiniz diye fikirlerini alin.

hapax

başvurmak istediğiniz bölümdeki hocalarla bir yazışın; ilginizi alakanızı belirtin.

zarar gelmez...

siradan bir adam

asım karaömerlioğlu
nadir özbek

elektrik elektronik mezunu ikisi de. atatürk enstitüsünde hoca ikisi de aynı zamanda.

biraz huzur
1

mobil görünümden çık