Süt ve ürünlerini tüketmeyen biri kalsiyum ihtiyacını nasıl karşılar?




 

en.wikipedia.org (contents kismindan "nutrition"a basin)

Sayfadaki nutrition ve dietary supplements basliklari bayagi acikliyor olayi. Badem, susam, fasulye, portakal, incir, brokoli ve orda yazan adini ceviremedigim bir suru yiyecekte var kalsiyum. Hatta yumurta kabugunda cok var, onu toz haline getirip iceceklere karistirabilirsiniz diyor.

Ek olarak supplements basliginda yiyceklerinize katabileceginiz kalsiyum kaynaklarindan bahsediyor. Kalsiyum karbonat en ucuzu ama daha iyileri var.

wpi

--dr,uzman vs degilim--- kalsium, d vitamini ile birlikte alindiginda emilimi yukselir. piyasada tabletleri var, kalsium+d yazar, gunluk doz icin ayarlanmistir

liptus

mürekkep balığı kemiği kemirilebilir
yumurta kabuğu yenebilir
(doğal gıdalar arasında süt ürünlerini hariç tutunca kalsiyum niyetine bi şey bilmediğimi anlamış oldum bu soru sayesinde).
ama eminim haptan sandozdan daha normal bi yolu vardır.

gerrain

portakal ve brokoli iyi gelecektir. (Profesör hocamın ders notlarından)

hlathguth
1

mobil görünümden çık