iki yıllık aöf okuyorum (bankacılık ve sigortacılık) ilk sene kaldım bu ikinci senem ve iki dönemde notlarım 0. bütünlemede geçersem tamam aksi takdirde askere götürecekler ve ben buna hazır değilim. hem de hiç değilim.

üniversite kazanma gibi isteğim var. hem de çok. özellik hacettepe, odtü ve boğaziçi 3ünden birini kazanmak istiyorum.

şimdi sorum şu...

aöfe hiç çalışmayayım. öss için çalışayım ve kazanayım mı? yoksa aöf için çalışayım geçeyim daha sonra öss için mi çalışayım?

arasındaki zaman farkı önemli tabi onu göz önünde bulundurursanız sevinirim.

 

yas kac hemserim

yagmursuyunacorba

hocam bi senede ygs'de 140-150, lys'de 60-70 mat ve 70-80 fen noktasına gelebilcen mi? mf değilse söylediklerimi edebiyat olarak hesaba kat tabi.

yani demek istediğim şu, yapabileceksen ne ala, ama bu çok fazla çalışma gerektirir temel zayıfsa. yani temel varsa 1 sene düzenli çalışmayla dediğin yerlere giriyor insanlar da, sıfırdan o noktaya gelmek insanüstü bi çaba gerektirir.

cro magnon

AÖF için çalışıp geçtiğinde muhtemelen yaşın da geçmiş olacak. Madem ''etiketli'' üniversitelerden birinde öğrenci olmak istiyorsun, çalış ve kazan. İsteksiz devam ettiğin, uzatacağın bi' açık öğretim eğitimi ne kadar işine yarar diye düşün. Ama askere gitmemek için üniversiteye gitmek isteyenlerden olma. Onların çoğu, o dediğin üniversitelere gelemezler.

Ve de yaşım 21, dört yıllık bir üniversitede istediğim bölümü okuyordum ama üniversiteden-şehirden memnun değildim. 1,5 senelik kaybı göze alıp Hacettepe'ye geldim. Çok da memnunum.

buf-e kür

@yagmursuyunacorba

yaş 23 küsür

nemo problemo

çok istiyorsan yaparsın. şans da senden yana olur. istiyor musun ama. bunu kendine sor. sonra zaten o motivasyonla deler geçersin.

hiçbirşeyyok

yani gerçekten büyük bir özgüvenle çalışacaksanız ve çalıştığında da olacağına inanıyorsanız evet bırakılabilir. ama yani hayatınızda büyük bir fedakarlık yapacağızı göz önünde bulundurun ve ona göre çalışın. hem çalışayım hem gezeyim hedeleri çok da işe yaramayan aktivitelerdir. bir senenizi düzgün bir şekilde verebilirseniz bence yapamayacağınız şey yok. dediğim gibi özverili olursanız evet. ama kendinizde o iradeyi göremiyorsanız bence fazladan bir senenizi daha boşa harcamayın.

insan opusen hayvandir

her zaman denemeye deger. Sonunda kpss ye girecegin ya da bankaci olacagin bir meslege alternatif olarak daha buyuk hedefler mantiklidir. Aof de okusan normal bi uni de okusan sonuc bastan belli

yagmursuyunacorba
1

mobil görünümden çık