kitapları ağır ama güzeldir dolu doludur deniyor okuyanınız var mı?




 

soldan sağa geçtiği söylenen aslında dengeyi iyi tutturmuş değişen dünyayı çok iyi süzebilmiş nefis analizler yapmış süper bir düşünür.bir diğer örneği kemal tahir ve çetin altan dır.üçünün de hastasıyım.
evet kitapları çok ağırdır.

hari

kemal tahir'in kitapları düşünce değil olay ağırlıklı değil mi en azından yorgun savaşçı da öyleydi.

ramazanali

eğer tarih/sosyoloji alanına biraz olsun ilgin varsa mutlaka en azından bir kitabını okumalısın. Dönemi içinde önemli tespitleri vardır. En meşhur kitabı Türkiye üzerine yazdıklarından oluşan "Bu Ülke" kitabı.
İslamcı çevreler için çok değerli bir adamdır, Sırf Türkiye'deki islamcıların düşünsel olarak hangi kaynaklardan beslendiklerini görebilmek için bile okunmaya değer.

gereksiz insan

Bu Ülke, Jurnal I, Jurnal II mutlaka okumalısın ve ayrıca Cemil Meriç'i okuduktan sonra üstüne bir de Nurdan Gürbilek'in Mağdurun Dili adlı kitabını okumalısın.

bak ne diycem simdi

bak ne diycem şimdi +1
Nurdan Gürbilek candır. zihin açar.

gereksiz insan

Cemil Meriç'i en iyi tahlil eden yazardır Nurdan Gürbilek ve kitabı Mağdurun Dili. Sağolasın gereksiz insan :)

bak ne diycem simdi

eğer yeni başlayacaksan Jurnal ile başla derim. kızı da öyle söylüyordu yanlış hatırlamıyorsam ama Bu Ülke'de fena tercih değil başlangıç için.

essance

evet iyidir, önerilere katılıyorum. ancak ağır değil, gözünüz korkmasın.

tedirginlik hucresi

cemil meric okumadan okumus adam olunmaz. islamcilarin kendisini sahiplenmesi, cemil meric in islamci oldugu anlamina gelmez, gelse de ne yazar. agir magir demeden okumak lazim. jurnal lerden başla istersen. nereden nereye geldigini, nelerle ilgilendigini falan ögrenirsin.

jackofalltrades
1

mobil görünümden çık