bir php sayfasına yerleştirilmiş olan bir butonun onclick event'ine şunu yazıldığında
onclick="$('brans_table').style.display='none'
buton tıklandığı zaman bir table'a ait olan brans_table id'li satırı yok ediyor. bu düzgün çalışan bişey.

başka bir yerde yine bir butona tıklandığında id'si txtBrans olan textbox'ın içinin boşaltılmasını istiyorum ve şunu yazdım.
onclick="$('txtBrans').value='';
olmadı. çeşitli başka kombinasyonlar da denedim. bunu nasıl yapabilirim? illa id üzerinden yapmak zorunda değilim. butona tıklandığında herhangi bi şekilde o textbox'a ulaşıp içinde yazan şeyi silmek istiyorum.

bir de mesela daha eski bununla alakasız bi yerde yazdığım kodda jquery kullanarak $('input[name="user_name"]').val(); şeklinde bir text box'ın değerine ulaşabiliyordum ama değiştiremiyordum. bunun bi yararyı veya alakası vardır diye yazdım.

 

$('#txtBrans').val('');

Edit: jQuery gerektiriyordu, belirtmemişim...

turkay

olmadı. aslında tam olarak sorunum şu ki type'ını reset olarak tanımladığım bi buton aynı form içindeki textbox'ları temizlemiyor çünkü textbox'lar database'den gelen bilgilerle dolduruluyor. ama elimle bişey yazsam onu temizliyor denedim. bu yüzden ben de böyle bişey deniyim dedim ama yine olmadı. bu temizlemeyi nasıl yapabilirim ki?

$('txtBrans').val is not a function diye hata veriyomuş zaten bunu denediğimde.

tepedeki psychedelic adam

id unique ise ulaşır ve değiştirebilirsin.
onclick="$('#txtBrans').val('');"
id ise txtBrans önüne # işareti gelecek. class ise nokta olacak. çift tırnaklar ve tek tırnakların sırasına da dikkat tabii. çift tırnağı kapatmazsan çalışmaz.

ensar

jquery'de id #'le, class .'la filan biliyorum. şu anda bir php dosyasının içindeyim ve önceden yazılmış olan bişeyi değiştiriyorum. en başta verdiğim gibi onclick="$('brans_table').style.display='none' yazarak id'si brans_table olan <tr>'ye ulaşılmış. başında # yok yani. sonra ben de aynı şekilde başka yerde kullandım yine oldu. ama textbox'ta uygulamaya çalışınca olmuyor.

tepedeki psychedelic adam

id unique değildir, aynı id birden fazla elementte kullanıldığı için böyledir ve html kod düzgün değildir ya da php kod hata veriyor html i bozuyordur. söz konusu textbox ın idsini selami123 olarak değiştirip dene. ve # kullan. php dosyası olması bir şeyi değiştirmez.

ensar

insanları jQuery diye şartlarsan herkes ona göre cevap verir büyük olasılıkla mootools var sayfada.

$('txtBrans').set('value', '');

deneyin oha diyeceksiniz.

Sir.Fitih

ama ben başlıkta bile belki jquery dedim bana onu hatırlatığı için. ve o id gayet unique. yine de selami yazıp denedim değişen bişey olmadı.
$('txtBrans').set('value', ''); bunu da denedim.
$("txtBrans").set is not a function diyor, bu da olmadı. ki aslında o txtBrans'ı da tek tırnak içierisine yazmıştım.
neyse teşekkür ederim, düzeltebildiğimde buraya da yazarım ne olduğunu. bu kadar şeyden birinin olması lazımdı ama neden olmadı anlamadım.

tepedeki psychedelic adam

şu her şekilde işe yaramalı artık:

onClick="document.getElementById('txtBrans').value=''"

ensar

oha evet, ben de böyle basit bi hali vardı gibi filan diyorum, nasıl aklıma gelmedi ki bu. oldu böyle sağol. şu anda diğer türlüsü için uğraşamıycam ama sonradan ona bi çözüm bulursam ya da olmamasının nedenini öğrenirsem yine yazarım.

tepedeki psychedelic adam

hangisi oldu şimdi merak ettim, yoksa ben de denicem.

karaden

document.getElementById('txtBrans').value=''

bu oldu.

tepedeki psychedelic adam
1

mobil görünümden çık