[q]
(4) 

staj sigortası

lemmiwinks #265464
staj sigortasıyla hastaneye gidebilir miyim?




 

staj sigortası yalnızca sağlık hizmetini kapsar. 30 günü dolduysa(normal sigortalılar için geçerli bu. Muhtemelen ve bence-tahmin- staj sigortası içinde geçerlidir.) sağlık hizmetinden faydalanabilirsin.

sormaya geldim

staj zaten 20 gün, 30 günün dolma şansı yok.

lemmiwinks

hmm.. öyleyse mantık yürütelim.
Lise/üniversite stajyerliğinde okulun yaptığı sigorta emeklilikten düşmüyor. Yapılan sigorta olası iş kazalarına istinaden. Madem ki bu sigorta iş kazasına ve mesleki hastalıklara binaen, öyleyse 30 gün dolmasına gerek olmamalı -ki madem 30 gün dolmadan sağlık hizmeti alamayacaksan ve emekliliğinden düşmeyecekse 20 gün için devlet neden sigorta yapsın?- öyleyse 30 gün doldurma şartı aranmıyormuş öğrenmiş olduk.. Öyleyse bence bu kez karşına şöyle bir durum çıkıyor, faydalanmak istediğin hastane hizmetinde iş kazası/meslek hastalığı olup olmadığına bakıp ona göre faydalandıracaklar. -bu cevap dediğim gibi tamamen şahsi mantıksal fikrim-

Birde çok detaylı yazmamışsın. bu sgk işleri çok incikli boncuklu. mesela avukat stajeriysen başka bir durumun var liseliysen başka vesaire.. isterssen eksiksiz yaz, ben araştırmaya devam edeyim internetten.

sormaya geldim

staj sigortalarında sadece iş kazası ve meslek hastalıkları primin ödenir, bundan dolayıdır ki doktora çıkamassın.

karlmarx
1

mobil görünümden çık