Almanca Mütercim Tercümanlık veya Alman Dili ve Edebiyatı bölümündeyim diyelim. yan dal veya çift anadal olarak Felsefe veya Sosyoloji alabilir miyim?
Biliyorum üniversiteden üniversiteye değişiyor bu olay ama en azından "olabilir hacı neden olmasın" ya da "olum manyak mısın, bölümlerin birbiriyle alakası olması lazım, imkansız" gibi cevaplar istiyorum.
teşekkür de ediyorum.


 

hangi üniversitedesin? ayrıca bence ilgiliysen yapmalısın. ne olacak yani. misal ben endüstri mühendisliği okuyorum, yan dal programını daha yeni açmışlardı şimdi de tarihten yan dal yapıyorum. evet çok alakasız ama çok seviyorum, verdiğim en iyi kararlardan da biri.

hayley williams ile evlenecek genc

lise öğrencisiyim şuanda. yapmalı mıyım'dan çok, yapabilir miyim, bu resmi olarak mümkün mü idi sorum aslında. çok harikaymış bölüm kısıtlaması yoksa. yani, ana bölümle yan veya ikinci anadal arasında bir bağ olması gerekmiyorsa gayet şukela.

hjarteblod

Resmi olarak mümkün bi de ayrıca bence edebiyat falan için felsefe/sosyoloji çok uzak programlar değil. Hatta bence bi edebiyat öğrencisi için çok da faydalı olur.

Yalnız bunu yapabilmen için yandal/çift anadal istediğin bölümlerin bu programları açması lazım. Bi de belli not ortalamaları var onları tutturmak gerek. Bu da üniversiteden üniversiteye değişen bişey. Çok iyi takip etmen lazım bu konudaki duyuruları. Ben mesela sırf duyuruyu görmediğim için yandal başvurularını kaçırdım :/

aileena
1

mobil görünümden çık