kullanmaktayım. teknik işlerden hiç anlamadığım için çektiğim tüm fotoları bilgisayarıma indirmem gerektiğinde kablo-usb bağlantısıyla bunu başarabileceğimi sandım ve fakat bilgisayarım donanımı yüklemem için benden cd istedi.

cd yok, ulaşmam da mümkün değil... zor durumda kaldım. napmalıyım, yardımcı olabilir misin bana lütfen...(önerisi olan arkadaşlar, detaylı anlatırsanız sevinirim)


 

hafiza kartini dogrudan kart okuyucu baglantisiyla bilgisayariniza baglamayi deneyin.

ISIK

evet kart okuyucu +1
herhangi bi foto maknesi mecbur kalmadıkça direkt pc ye bağlanmaz. adettendir. voltaj farkı falan olursa yakabilirsiniz dediydiler bana da.

rentts

kart okuyucu nedir????

lazarus

sd hafiza kartini, usb uzerinden bilgisayara baglamaya yarayan kucuk aparat. ortalama duzey bir okuyucunun fiyati 20 liradir, 5 liraya bulmak bile mumkun. hatta artik cogu dizustu ve masaustu modellerde kendiliginden bulunur kart okuyucu. bilgisayarin uzerinde SD yazan kucuk bir yuva vardir.

ISIK

menüye gir usb ayarlarında 2 seçenek olacak seçili olanın altındakini seç(tam adını hatırlamıyorum) usbyi çıkar yeniden tak (makina açık olsun) windows görecek. olmadı picasa kur içe aktar tüm makinaları tanıyor. oradan al. yanlış hatırlamıyorsam 5dler cf kullanıyor klasik kart okuyucu işine yaramaz. bir magazadan cf kart okuyucu alıp kullanabilirsin yada.

exodia

bu arada belki bilmiyorsundur diye, anneya anlatir gibi yazayim. cekilen fotograflar kameranin icindeki SD kart a yaziliyor. SD karti kameradan cikartip (eos 7d kameranin sag tarafinda "card open" yazan yeri oynatip kart yuvasina ulasiyorsun, muhtemelen 5d mark2 de de aynidir) yukarida arkadaslarin yazdigi gibi kart okuyucu yuvasina yerlestireceksin. kart okuyucuyu da usb ile bilgisayara baglayinca harici disk olarak bilgisayarinda cikacak.

perkele

Canon Eos 5d makinalarda, SD kart değil, CF kart kullanılmaktadır. Bunlar SD karttan büyüktürler ve dizüstü bilgisayarlarda genellikle CF kart girişi bulunmaz..

Bu durumda en mantıklısı, CF kart okuyabilen bir kart okuyucu almanızdır. 5-10 tl ye bile alınabiliyor ama tavsiye etmem, genellikle çok yavaş olurlar ve çok sorun çıkarırlar. Ben sanırım 25 tl ye almıştım bir tane, çok memnunum. "Philips Multi-CardReader"

sustain

peki arkadaşlar, çektiğim fotoğraflara ulaşma işinden geçtim de şimdi usb kablo bağlantısının fotoğraf makinesini hiçbir şekilde görememesi falan normal mi?

lazarus

hiç görmüyor ise alet kapalı iken deniyor olmayasınız?

erostrada
1

mobil görünümden çık