[q]
(9) 

kilo ve karakter?

the kene #263424
şişmanlığın ve zayıflığın kişinin karakterine olan etkilerinden bahseden bir kitap var mıdır yeryüzünde?

eğer henüz yoksa, yazanınız olursa bi tane istiyorum çılgınlar ahalisi


 

olması için bir neden yokki. kilodan ziyade çocukluk dönemi, yetişme kültürü, cinsiyet vs..karaktere etki eder. eğer kafaya çok takarsa karakterine göre ya insanlara karşı acımasız olur yada kendisine.

derbeder58

@derbeder58 yani kilonun karaktere etkisi yok mu diyorsun? illa bana yazdıracaksın kitabı:)

the kene

yazacağın kitapta bir kaç anahtar noktayı paylaş da bizde öğrenelim. neyse diyeceğim o ki çekingenlik utangaçlık, içe kapanıklık vs.. bunlar anca kişinin yetiştiği ortamla alakalıdır. kilo ise bu ortamları oluşturan puzzle'ın parçası olabilir. fakirlik gibi.

derbeder58

ben aşırı zayıf kişilere güvenemiyorum nedense.

kayranin kedisi

yok öyle bi etki.

repins

şişmanlar güvenilirdir, kişide sarılma isteği uyandırırlar, ama terleyince çok pis kokarlar. çoğu galatasaraylı olur.

zayıflar sinsidir, kişide boğma isteği uyandırırlar, fazla sivilce problemi çekmezler. fener+bjk

aksasu

şişmanlık genetik olabilir, zayıflık da. bunlar metabolizma hızıyla da alakalı. yani yapısal fizyolojik özelliklerimiz neden karakterimizi etkilemesin?
şişmanlar kıskanç olabiliyo, bitanesini tanıyorum ben.

canerik

şişmanlar artık endamlarıyla kimseyi etkileyemeceklerini kabullenip, yüz güzelliği, espri yeteneği, kariyer gibi alanlarda başarıya koşuyorlar. mutlular.

zayıflar hiç aksini bilmedikleri için zayıf olmanın, istediğini giymenin ne denli büyük bir nimet olduğunu bile farketmeden öyle yaşayıp gidiyorlar. mutlular.

sen asıl balık etliden korkacaksın. her yeri incecik, ama basenli mi? ya da göbekli mi? ya da hatlarında genel bir kalınlık mı söz konusu? bu insan ne fiziğiyle etkileme iddiasından vazgeçmiş oluyor, ne de kendini bu konuda eksik hissettiği için açığını başka şeylerle kapatmaktan vazgeçiyor. yani ayağa kalktığında kendini götten oluşuyormuş gibi hissedecek kadar kendine güvensiz, bu yüzden de kariyer-komiklik-yüz güzelliğinde hırs yapma isteğiyle dolu. yani o götten dolayı her zaman mutsuz, ama sahip olduklarını da her zaman vurgulama çabası içinde.

al, kitabın önsözü hazır.

aklimiseveyim

(bkz: stereotype )

esenboga
1

mobil görünümden çık