Hacettepe Üniversitesi'nin öğrencisiyim. Bugün rahatsızlığımdan dolayı finale giremedim ve 2,5 yıldır sürekli tedavi gördüğüm Başkent Hastanesi Nöroloji bölümünden rapor aldım, 2 günlük. Raporu ve dilekçemi hemen teslim edip, işlemlerin başlamasını istedim. Bölüm sekreterliğine gittim. Özel hastaneden alınan bir rapor olduğu için dekanın raporu kabul etmeyebileceğini söyledi. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Yarın sonucu öğreneceğim. Bu işlerin bir yönergeye bağlı yürütülmesi gerekmez mi, dekanın evet-hayırına nasıl bağlı oluyor anlamadım. Ayrıca kabul etmeme sebebi olarak, Başkent'in üniversite hastanesi olmadığını söylediler. Raporun üzerindeki Başkent Üniversitesi Hastanesi ibaresini gösterdim. Bu sefer de özel, olmaz dediler. Sinirlerim alt üst oldu.




 

O kadar çok insan sahte rapor alıyor ki, üniversiteler de böyle çözümler bulmak zorunda kalıyor. Raporunuz kurula girer, uygun görülmezse onaylanmaz. Sağlık ocakları, özel hastaneler ve klinikler gibi yerlerin raporlarını kabul etmeme hakları var. Hatta Hacettepe'nin kendi hastanesi olduğu için sadece kendi hastanemizin raporunu kabul ediyoruz bile diyebilirler.

opucuk baligi

Diğer hastaneler ''hastane'' değil mi yani? Benim hasta olarak istediğim yerde tedavi olma hakkım var. Kaldı ki bir sene boyunca eğitimime devam edememiş ve Başkent Üniversitesi Hastanesi'nden aldığım tüm raporları başka bir devlet üniversitesinde saydırmıştım.

buf-e kür

Diğer hastaneler elbette ki hastane, ama ülkemizde her isteyene veya eşine dostuna rapor veren doktorlar oldukça, kurumlar da raporların kötüye kullanımını engellemek için önlem almak zorundalar. Sen istediğin yerde tedavi ol yine, ama gerçekten hastaysan, gel raporunu istediğimiz yerden al diyorlar kısacası, hastalığın sahte değilse rapor alırken sıkıntı olmayacak nasılsa. Ama güzelce konuşup gerçekten hasta olduğuna inandırırsan, kurul raporunu onaylayabilir.

Bakın bu sizin okulun yönetmeliğinin ilgili maddesi:

Madde 35 - Öğrencinin mazeretli sayılmasına, haklı ve geçerli nedenlerin varlığı halinde, ilgili yönetim kurulunca karar verilir. Mazeretin kabulü için haklı ve geçerli nedenlerin, kanıtlayıcı belgelerle beraber, mazeretin sona ermesinden itibaren bir hafta içinde ilgili dekanlığa veya yüksekokul müdürlüğüne bildirilmesi gerekir. Zamanında yapılmayan başvurular kabul edilmez.


Öğrencinin sağlık raporu ile mazeretli sayılabilmesi için hastalığının Hacettepe Üniversitesi Hastanelerinden, bunun mümkün olmadığı zorunlu hallerde herhangi bir resmi tedavi kurumundan alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi gereklidir. Ancak, uzun süreli tedaviyi gerektiren ruhsal ve bedensel hastalıklarda alınan sağlık raporunun süresi öğrencinin azami öğrenim süresi içinde dört yarıyılı aşamaz. Öğrencilerin raporlu oldukları süre içinde girdikleri sınavlarda aldıkları notlar geçersiz sayılır. Tek bir sınav gününü kapsayan sağlık raporları kabul edilmez.

opucuk baligi

insanlar genelde özel bir polikliniğe gidip 5 dakikada rapor alıyor ve okula getiriyor, okul da kendi çapında buna çözüm bulmuş işte..
ama sonuçta sizin raporunuz da üniversite hastanesinden alınmış bir rapor, kabul etmeyeceklerini sanmıyorum.

de jure

bide danışmanınla da bir goruş istersen anlatırsın detaylı olarak arkanda durur belki

areyouthere
1

mobil görünümden çık