kişilerin ortak özelliği ne olabilir?
anlaşılmayan'dan kastım şaka olduğunu anlamıyorlar, adam bu yüzden sürekli şaka-espri yaptığını belirtmek zorunda kalıyor, ironi dahi yapamıyor.



 

arkadaşlarıyla aynı mizah anlayışına sahip değildir, yeni insanlar bulsun kafasına göre.

ekaterina

ses tonu en önemli faktör. biraz da mimik.

oblitus

espri tarzıyla alakalı, gavurların deadpan dediği bir ifade şekli var, çok absürd birşeyi ciddi birşeymiş gibi söylemekle gerçekleşiyor, buna alışık değilseniz kavramakta zorlanabilirsiniz

freebird5406_2

şaka ve ironi algısı beynin bi fonksiyonu galiba. çok meşhur bir (bkz: savant) vardı. adamın dehşet zekasına rağmen, şaka yapıldığında algılıyamıyordu.

sormaya geldim

@eka&obli&free; ses tonum ciddi, yani deadpan espri yaptığım zaman çevremdeki arkadaş çevrem evet esprimi anlamıyor.

dieselsingle2

mesela sanal ortamdakileri de anlamayabiliyorlar, öyle de bir durum var. hep sonuna "şaka yapıyorum lan askldhakls" yazmak zorunda kalıyor

dieselsingle2

ismail abi'nin şu video'daki evet'i ile kendi ciddiyetini birleştirebilirsen olmuşsundur.
www.youtube.com

oblitus

bence ortam içerisindeki genel kültürle doğrudan alakalı bir durum bu. ortamdaki kişilerle aynı bilgileri ve kültürü paylaşmıyorsanız, kendi bilginiz ve kültürünüzü kullanarak yaptığınız espriler anlaşılmayabilir. hatta yadırganabilir.

insanimsi

Kültür farkı. Mesela ben bunu çok yaşarım. Arkadaş çevremin hakim ve haiz olmadığı konular hakkında espri yaptığımda "Ne diyor lan bu?" bakışını ya da o meşhur South Park sessizliğini yaşıyorum.

4chan temalı ya da ne bileyim çok alakasız ama sarcasm içeren cümleler kurduğumda anlamıyorlar bazen.

Son zamanlarda çok tekrar etti bu durum. En son Umberto Boccioni'yle alakalı bir şey söylediğimde oldu hatta... Evet, evet o bakışı şu anda bunu okuyanlarda da hissedebiliyorum. Kim lan o Boccioni dimi? Hah işte sorun burada...

g man

bütün cevapları okumadım ama etrafındaki insanların kişiyi yeterince tanımaması olabilir. insanlar senin mizah anlayışına aşina ise ne kadar ciddi olursan ol şaka yaptığın zaman anlarlar. ya da gerçekten düz kafalı insanlarla dolu olabilir etrafı.

cagdassalur

ekaterina +1

bi de eğer arkadaş grubunda uzun zamandır ''ağır abi'' rolünde takılıyorsan böyle olabilir. ama mesela ortam şebeğiysen her sikine gülerler. zamanla değişir gibi.

pclik
1

mobil görünümden çık