Türkçe bilmeyen biri Türkiye'de sürücü ehliyeti alabilir mi? Eğer alabiliyorsa hangi dilleri bilmesi gerekli? Atıyorum İngilizce, Almanca, Fransızca bilmeyen bir Çinli gelip buradan ehliyet alabilir mi?




 

evet aynen geçen akraba geldi almanya dan gece 2kere polıs çevirdi alman ehlıyeti görünce hmm.. yaptı hayırlı geceler dedi.. harbıden bişi yapmıyolar almanlarda öyle bir ehlıyet yapmışkı (bkz: anlatamam görmen lazım)

imparatorolmayikolaymisandin

dışarıdan alınmış ehliyete sorun çıkarmadıklarını biliyorum. sorum zaten buraya gelmiş ve uzunca bir süre ülkesine gitmeyecek, gitse de ehliyet alacak kadar uzun kalamayacak kişiler için...
tercümanla filan giriliyor mu bu sınavlara?

nop

sanırım buldum:

www.ehliyetsinavsonuclar.com

anladığım kadarıyla tercümanla yürüyor bu işler.
öss'de de görme engellilere yardım eden kişiler oluyor ya, onun gibi birşey sanırım.

nop

ehliyete benzer bir kimlik bile yeter, mesela öğrenci belgesini ehliyet olarak gösteriyordu alaman arkadaş :) neden? çünkü çoğu ülke türkiye gibi ehliyeti iki dilde çıkarmıyor, yani türkçenin altına ing. gibi. kullansın çince bir kimlik bişi olmaz.

alchemistt

gerek yok çin ehliyeti ile kullanabilir. ancak trafik ihlali yaparsa cezasını peşin ödemeden hiç bir yere gidemez. üzerinde para yoksa alıkonulur. bunlar önemli.

bir diğer önemli nokta ise çin ehliyeti ile pasaportunu beraber taşıması. ya da oturma veya çalışma iznini..

ayanux
1

mobil görünümden çık