[q]
(8) 

katil bina

vito andolini #256297
90'larda izlediğim bir filmin adını hatırlamıyorum. film, akıllı otomasyonla yönetilen bir binada geçenleri konu alıyordu. binada yaşlı bir amca bir hatun bir de yazılım uzmanı bir programcı mahsur kalıyordu. akıllı binada bir sorun oluşuyordu, bütün kapılar falan kapanıyordu, asansörler duruyordu falan... bu elemanlar da binadan kurtulmaya çalışıyorlardı.




 

elektrik var mıydı tam hatırlamıyorum ama gökdelen olduğunu çok iyi hatırlıyorum. akıllı kartlarla falan giriliyordu binaya. programcı eleman kartı hacklemeye çalışıyordu sanırım.

vito andolini

Lanetli Tepe değil.

the bourgeois

www.imdb.com

bu muydu acep?

oldtimer

@oldtimer

bu değil. benim bahsettiğim film eğer 80'lerde yapılıp 90'larda bizim televizonlarda gösterilen bir film değilse en iyi ihtimalle 90'larda yapılmıştır. kesinlikle 2000'den önce yapılmıştır.

aslında film çok tırt bir film ama aklıma takılan bir şey var. bina ya çok çok büyük bir teknoloji şirketinin binası ya da özellikle böyle bir akıllı binada yaptıkları işe paralel bir yapı olduğu için seçmişlerdi binayı. binanın resmen yapay bir zekası vardı. sim kartlara herkesin "oha" dediği zamanların filmi. özellikle aklımda kalan bir ayrıntı bu çünkü önceki mesajımda da belirttiğim gibi programcı eleman çok yeteneklidir ve bu çok çok güvenli kartları hacklemek zorunda kalacaktır.

vito andolini

katil asansör filmi olabilir mi?

semson

oldtimer'ın bu muydu dediği film, katil asansör. yani o değil...

vito andolini

oldtimerın dediği filmle aynıymış pardon.onun verdiği linke bakmadan yazdım.

semson

şöyle bir film varmis, icerigine cok bakamadim:
www.imdb.com
www.youtube.com

ainothia
1

mobil görünümden çık