Nedir bu, ne işe yarar? Şu anda piyasadaki benzerleri nedir?
Anlamadım ben bunu. Dreamweaver gibi bir şey mi, yoksa WordPress, Joomla gibi bi' cms mi, yoksa PHP, CSS gibi bi şey mi. Bir de seviyesi nedir, zor mudur öğrenmesi, nasıl bir altyapı gereklidir? Başlamadan önce neler bilmeliyim?



 

yazdıkların arasında, php gibi bişey. başlamadan önce ne bilmen gerekiyor? hmm.
öncelikle dreamweaver,wordpress,css,php nedir tam olarak öğrenmen lazım abi. yani kelime anlamları.

dreamweaver = ide
wordpress= cms
php= high level programming language
css= styling language for web.

serafettinn

başkan çok temelden girmişsin. ruby bir programlama dili, rails ise ruby üzerinde bir framework. piyasa da dengi phython/django diyebilirim. php tadında dengi çok olmasa da php+herhangi bir framework denebilir.
önce bi şunu oku sen en iyisi tr.wikipedia.org

framework nedir diyorsan şunu da bi oku : en.wikipedia.org

programlama bilgin var mı? programlama bilgin varsa pragmatic bookshelf den ruby on rails kitabını bularak öğrenebilirsin.
pragprog.com
başlamadan önce temel programlama bilgisine ve web bilgisine sahip olman gerek

maresal jedi

temel programlama ve web bilgim var, öğrenmeye başlayabilirim de; bunu öğrenince, örneğin, ne ihtiyacım kapanmış olacak? ne içeren bir web sitesi yapabilirim bununla, ve bunun dışında neye ihtiyacım olabilir?

hjarteblod

sen bununla istediğin her şeyi yaparsın. freelance çalışıyorsan aldığın işlerde illa asp ile yapacaksın demiyorlarsa bunu kullanırsın. yok bir yere girmeyi düşünüyorsan TR de bu çok fazla tutulan bir dil/framework değil.

neredeyse tüm web sitelerini bununla yapabilirsin ama senin ihtiyacın ne olaki?

maresal jedi

html,css,javascript. bunların rakibi yok hocam. bunlar standart. bunları her türlü öğrenicen. html, css zor değil. javascript'e de kasma jquery öğren.
sonra da phpye geçersin. veya artık rubi mi mubi mi.

takıldığın yerde sorabilirisn.

serafettinn

bildiğim kadarıyla Ruby on Rails @maresal jedi'nin dediği gibi TR'de pek yaygın değil. Ama Amerika'a vs oldukça yaygın ve desteklenen bir dil(+framework). Anladığım(araştırdığım) kadarıyla web konusunda da en iyi platformlardan bir tanesi.

natnan

@serafettinn javascript öğrenmeden nasıl Jquery öğrenebilir ki?

ayrıca jquery sadece bir javascript frameworku ve ben jquery önermiyorum. mootools öğren eğer öğreneceksen. mootools şu anda jquery den daha fazla destek alıyor ve daha çok geliştirilip kullanılıyor.

senin amacın önce javascript olmalı. temelini anladın mı zaten framework fark etmemeli.

yüksek seviyeli dil olarak ruby seçmen güzel. yalnız dediğim gibi işi aldığın kişi hangi platformları kullanacağını da belirlerse TR'de çok fazla iş alamazsın. ama aldığın işlerde gayet iyi ücretli olur.

ruby kullanmak çok daha iyi. kolay, hızlı, sağlam. o yüzden öneririm php ve asp yerine.

ajax'a gelecek olursak artık tüm yeni sitelerde kullanılıyor. senin de kullanmak gerekir sanırım. onu mecburen öğreneceksin.

maresal jedi

çok aydınlatıcı oldu, çok teşekkürler herkese ^^

hjarteblod
1

mobil görünümden çık