[medikal]
(5) 

faranjit

kumlupara #252203
hipokrat andı içmiş güzel insanlar,

bir hafta öncesi faranjit oldum doktora gittiğimde bana 3 tabletlik "zitromax" adında antibiyotik ve yanında oral sprey verdi. ilk üç gün antibiyotikleri kullandım spreyimi de aksatmadan sık sık kullandım lakin bende bi değişme olmadı. bir hafta önce ne isem şimdi de aynı haldeyim. spreye devam ediyorum yine bi umut. belli bi süre de boğazlarımın acısını dindiriyor ama iyileşmeye yönelik bi emare görünmüyor. şimdi hastalığın normal seyri bu mudur yoksa; ne yapmalıyım ne edeyim de kurtulayım bu illetin pençesinden. cuma gününe kadar da sınavlardan dolayı doktora gitmem mümkün değil.


 

muhtemelen antibiyotik çalışmamış.
ya dozu az gelmiş ya da boğazdaki mikroba etkili olmayan hatalı antibiyotik kullanılmış gibi duruyor.

netice itibarı ile o tedavinin özü antibiyotiktir. kalanı teferruat, semptomatik hamleler.

not: doktor değilim ama çok sık faranjit oldum.

delikan76

enfeksiyöz mononükleoz olabilir. hastalığa virusler sebep olduğundan antibiyotik işe yaramıyordur. boğazdaki görüntü bakteriyel enfeksiyonla karıştırılabiliyor, oluyor böyle şeyler.

blinking neon roadside attraction

tüm doktorlar mı böyle bilemiyorum ama bana doktor olan biri bir antibiyotiğin nasıl olupta bir virüsü tedavi ettiğini açıklayabilir mi? bunun yüzünden kronik farenjit sahibi oldum ben be. antibiyotik kullanma sakın kardeşim. kendi yöntemlerinle hallet bana sorarsan. çünkü her kullandığında daha da güçlenecek o meret!!!

bu nick tam yirmi alti karakter

hocam bakteriyel farenjit ise o antibiyotiklere devam etmen önemli. streptokoklar tedavi edilmesse romatizmal kalp hastalıklarına yol açabilir.
bir ihtimal de viraldir, o zaman antibiyotik işe yaramaz.

unalub

aynı zamanda nezleniz de var mı?
sesiniz kısık mı?
kuru öksürüğünüz var mı?

eğer bu sorulardan en az biri evet ise kesin viral farenjit olacağı için beklemekten ve sprey gibi semptomatik tedavileri kullanmaktan başka yapacak bişeyiniz yok. diğer yandan kullandığınız antibiyotik -her ne kadar birincil seçenek olmasa da- ve süresi uygun bir tedavi eğer bakteriyelse ki bunu bilmek için kültür yapılması gerekir. fakat kültür yapmak hasta ve doktor için zaman sorunu oluşturduğundan veya 'boğaz ağrısı için bir de o kadar git gel mi yapıcaz yea' dendiği için yapılmaz pek. ya tutarsa diye antibiyotik verilir. sizin tedaviniz uygun bir tedaviymiş ama işe yaramamış, bu durumda ben oyumu viralden ve beklemekten yana kullanıyorum. amoksisilin tedavisine de başlanabilir ama yani antibiyotik kullanıp durmak da saçma..
ha keşke antibiyotik tedavisine kültürle karar verilseydi derim. artık sizin için kültür de yapılamaz ilaç kullandığınızdan. bundan sonra farenjit olduğunuzda bunu aklınızda bulundurun:)

dr cucu
1

mobil görünümden çık