nietzsche öldü, bir hipopotam olarak yeniden doğdu
felsefika
sofie'nin dünyası
platon bir gün kolunda bir ornitorenkle bara girer
orwell - hayvan ciftligi
1984
hiçbir yerden haberler
cesur yeni dünya
bolo bolo
tarde - geleceğin tarihinden alıntılar
cioran - burukluk
nietzsche - aforizmalar

-

felsefe bilgim henüz pek köklü değil, lise 3 müfredatı ve 50 sayfası okunmuş (sonrasında çalındı malesef) sofie'nin dünyası'ndan ibaret.

listeye ekleme-çıkarma yapabilirsiniz.

teşekkür ediyorum.

 

1. olarak le petit prince - küçük prens

freebird5406_2

hayvan çiftliği sıkmayacaktır seni.diğer kitaplara hazırlayıcı nitelikte olur hem.

ben olsam ondan başlardım.

p a t r i o t

sofie'nin dünyası
hayvan çiftliği
1984
cesur yeni dünya
aforizmalar
platon
...

Khaz

hayvan çiftliği en kolay anlayabileceğin kitap bence. küçük prens o kadar da küçük değil ama onu ikinci üçüncü sırada okuyabilirsin. niçe de aslında çok basit yazmıştır. üstüne derin düşünmek senin elinde. aforizmalardan sonra diğer niçeye geçebilirsin. platonun bir gününü ise bunlardan sonra okuyabilirsin. 1984 ağır gelebilir. diğerlerinin de şöyle bir içeriğine bak. ona göre karar verebilirsin. ama hayvan çiftliğini ben ilk okunanlar arasına koymuştum çok zevklidir. sonra niçe çok sarmıştı beni. diğerlerie de kendin bakarsın işte.

bıdıbıdı

biraz hacimli ama şu kitabı gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim:
www.eksiduyuru.com

alidesidero

hayvan çiftliği ve 1984 okuması kolay ve sistem eleştirisi bakımından zihin açıcı kitaplardır. bunların ardından cesur yeni dünyayı okumanı tavsiye ederim. bu üçü, edebiyat formunda, eleştirel metinlerdir.

bu niçe öldü ve platon ornitorenkler filan, felsefeyi sevdirmek için, basit tarzda yazılmış kitaplardır. bu formattaki kitaplar giriş için anlamlı olabilir, ama ben bi aralar merkez kitaplar'ın bastığı, bol resimli, felsefeye giriş, platon'a giriş gibi.- her konuya yayılan bir seriydi, tavsiye ederim.

niçe'nin aforizmalarını okumak yanlış bir niçe algısı oluşturacaktır. niçe, şimdiki imajının aksine bir ergen aforizmacısından çok daha fazlası, batı metafizik tarihinde bir kırılmayı temsil ederek düşüncede modernizmin önünü açıyor. öyle "beni öldürmeyen beni güçlendirir" gibi şeyler okuyarak yanlış bir izlenim edinmemeni tavsiye ederim. niçe okumayı biraz daha ileri bir tarihe ertele. yine cioran öyle lak diye okunacak bi ağbiymiz değil. yer adamı.

kullanıcı adı
1

mobil görünümden çık