geçen gün güncelleme olduktan sonra meydana gelen olaylar;

1 - last.fm'de bir linke tıklayınca aynı pencerede açıyor ya normalde. önceden ben sağ tıklayıp farklı tab'da aç diyordum oluyordu şimdi olmuyor. ctrl+sol tık ya da mouse'un orta tuşu filan demeyin onları da denedim olmuyor. ama link yine last.fm içersinde bi yerdeyse yeni bir tab'da açabiliyorum. sizde de böyle mi?

2 - php + mysql kullanarak yapılmakta olan bi sayfada veritabanından gelen verilerde türkçe karakter sorunu var. daha önce de vardı sonra düzeltmiştim. şimdi güncelleme olduktan sonra yine bozuldu. ayarlarda filan hiçbi değişiklik yapmadım ve kontrol ettim bi değişiklik de olmamış zaten. neden oldu ki şimdi böyle, düzelmiyor da. nasıl düzelir acaba? veritabanını açıp baktığımda orda düzgün görünüyorlar.

bir de vermem gerekirse cevaplar ve tikler biraz geç gelebilir onu da söyliyim.

 

2 için;

veritabanı collation iso-8859-1 olsun (latin-1) site metasında da language olarak iso-8859-9 kullan. o zaman sorunsuz olur. ben hep öyle yapıyorum.

tabi ikisini de utf-8 deneyebilirsin ama ben sağlıklı sonuç çok alamadım onunla.

soulsmasher

olmadı böyle. zaten "some chacacters cannot be mappde into iso-8859-1" gibi biş hata veriyor. dosyayı kaydedemiyorum bile öyle yapınca. benim utf-8'di her şey çalışıyordu da. niye durduk yere böyle oldu anlamıyorum. çok sinirimi bozuyor bu tarz şeyler.

tepedeki psychedelic adam
1

mobil görünümden çık