Tahlilleri gösteremedim ama sonuçlarım şu şekilde
Eritrosit: 177 normal değer 0-4 HPF
Lökosit: 147 normal deger 0-4 HPH
Yassı Epitel :2/her sahada
Protein :30mg/dL 0-14 mg/dl
Bilirubin: Negatif
Ürobilejen: Normal
Keton: Negatif
Nitrit: Negatif

İdrarda kan, yanma ve çok sık ve az gelecek şekilde idrara çıkıyorum. Bu ilk iki sonuç beni korkuttu nedir?

 

evet. idrar yolu enfeksiyonunuz var gibi görünüyor.

fayfim

idrar yolu civarında darbe falan aldın mı?

haşin bir seks hayatın olabilir veya yakın zamanda idrar sondası falan takmışlardır. her türlü 177 eritrosit normal değil.

bi de allah korusun ama;
kaç yaşındasın? sigara içiyor musun?

aksasu

idrarda kan böbrek taşına işaret edebilir (eritrosit yüksek), taş kanallardan geçerken dokuları tahriş ediyodur. sık ama az olması idrar yolu enfeksiyonunu gösterir zaten lökosit yükselmiş. protein yüksekliği de böbreklerle ilgili, bir problemi gösterebilir, eğer hamile ve preeklemsi değilsen. bu tahlil sonuçların eli,nde olduğuna göre doktora da göstermiş olmalısın??

bıdıbıdı

büyük ihtimalle üriner sisteminizde taş var. şahsi fikrim ise kaliksler dediğimiz bölgede lokalize olabilir o taş. ultrason ve voiding pyelografi tanı için yardımcı olabilir.

kendal
1

mobil görünümden çık