Oyun oynuyordum, bir anda monitörden pıt diye bi ses geldi kıvılcım gibi. ekran gidip geldi, kapanıp acıldı yanı. sonra da oyundan cıktım tabı hemen. kasadan da gelmiş olabilir ses bilmiyorum. monitör tüplü.

ne yapiyim ben şimdi, girmiyim mi bi daha oyuna, yeni monitör mü aliyim? şimdi bu alet patlarsa gayet yüzüm yanar, yüz nakli de pahalı bi şey.


 

monitorun ustundeki kontrollerden extra'ya gelin, oradan degauss'u secin. ne oldugunu anlayacaksiniz.

thunder thunder thunder thundercats

İçindeki kondansatör şişip patlamıştır diye tahmin ediyorum. Kondansatör nakli yüz nakline göre oldukça ucuz bir şey.

mytonn

bence at çöpe gitsin zaten 40-50 lira 17" tüplüler. Değmez hiç riske, hemen ver tekmeyi böğrüne

korg

piuu. bir buçuk ay sonra yurtdışına çıkacağım, ordan alabilirim, dayanır mı o kadar? yormiyim o zamana kadar, sırf web-dizi izleme için kullaniyim? olur mu?

hjarteblod

kasadan gelmiş olabilir diyorsan, monitörden geldiğine emin değilsin sanırım? zira kasadaki güç kaynağı devreleri yakmış olabilir. seneler önce oyun oynarken, güç kaynağım bana şık bir havai fişek gösterisi (dumanlar saçarak hem de) izletmişti. güç kaynağı, oem parçaların gereksinimlerini karşılayamayacak kadar düşük güç kapasitesini destekliyorsa, sorun güç kaynağı olabilir.

deckard

o anki heyecan ve telaştan, nerden geldiğini anlayamadım f.e.a.r. oynuyodum zaten odaklanmıştım oyuna. ses de bir anlığına geldi, takip edemedim. kafam monitöre yakındı bıraz, ses de çok yakından gelmişti.

aynı güç kaynağı ve donanımı 2 yıldır kullanıyorum, şimdi sorun çıkarmaması lazım güç kaynağıysa, taktığım zaman olması lazım, hı?

hjarteblod

taktığın zaman olacak diye bir şey yok. ben de uzun süredir kullanıyordum kıvılcım saçmaya başladığında.

anlık voltaj değişimleri de bir süre sonra güç kaynağının havlu atmasına sebep olabiliyor.

ama bu dediklerim bir ihtimal sadece, hatırlatırım.

deckard

ev ahalisiyle görüşeyim bari, monitörü değiştirteyim, hazır değiştirirken ekran kartını da değiştireyim, o değişince güç kaynağını da değiştirmek farz olur. yanlız hâlâ bu halde ne tür kullanımla ne kadar dayanabileceğini anlamış değilim.

hjarteblod

sorun monitörde ise oyun oynamayayım diyorsunuz ya hani:
bildiğim kadarıyla oyun oynamak ekran kartını yorar, monitör sadece gelen pikselleri gösterir.

natnan

ne yapayım bilemedim şimdi, daha az piksel gelmesini mi sağlamalıyım monitör yorulmasın diye, çözünürlüğü 800x600 mü yapsam ehe.

hjarteblod

monitör patlamasından ölen/yaralanan kimse var mıymış araştırın. Yoksa patlayana kadar kullanın çatır çatır, direk çöpe atmak yerine derim ben.

natnan
1

mobil görünümden çık