merhabalar,
üç dört gün önce arazide terleyip soğuyunca bademciklerim şişti. normalde ertesi güne geçer, sıkıntı olmazdı ama bu sefer tam dört gündür değişen bi şey yok. üstelik o kadar acıyor ki; yutkunamıyorum bile. ne yapayım, ne tavsiye ediyorsunuz geçmesi için?



 

ehm... ilaç?

bunca zaman geçmediğine göre beta ya da başka bir virüs olma ihtimali var. doktora gidin, antibiyotik alın, için.

boo ya moon

farenjit olmuşsun. antibiyotik alman gerekir. doktora git. semptomatik bir şeyler versin.

bıdıbıdı

her yil yaklasik 7-8kere bademciklerim siserdi, taa ki 2yil once bir dr kulak temizleme cubugunu tenturdiyota batirip direk bademciklerime surene kadar.
daha sonra hic bademciklerim sismedi sadece nezle grip oluyorum artik o da cok nadir. onceden yatak dosek yatardim atesli atesli.
bu yapilanin bir adi vardi ama hatirlayamadim.

xiongmao*xiongmao

Pastil iyi gelebilir. Antienflamatuar içeren pastiller de var, flurbiprofen içeriyor örneğin. Alerjiniz filan yoksa ödemi gidermek için iyi gelebilir ama günlük limite dikkat etmelisiniz.

fadetoreality

su,tuz,karbonat ile yapılan karışımla gargara yapıyordunuz ama ölçülerini tam hatırlayamadım yanlış olmasın. doktor da önermişti bunu. bir de ben antiseptik etkisi mi vardı neydi, ılık adaçayıyla gargara yaparım. bir de tantumun gargarası var boğaz için. geçmiş olsun. çok soğuk ya da çok soğuk içme tahriş edersin daha kötü.

mahnita

faranjit antibiyotiksiz zor geçiyor.. bir de burunla bağlıntılı olduğundan burun damlası da veriyorlar.. yani doktor gecmis olsun!

omonia
1

mobil görünümden çık