windowsu kurarken oluşturuluyor sanırım. daha sonra nasıl değiştirilebilir.




 

eger olusturulmadiysa ya da olusturuldu ve biliniyor ve degistirilmek isteniyorsa guvenli kipte acip (f8) administrator olarak girip sifre degisikligi yapilabilir.

entrapmen

windows ortamında denetim masasında nası yapılabilir

efruz

başka bir kullanıcı ile login olduktan sonra, denetim masasında ¨Administrator¨ isimli kullanıcının şifresini değiştirmek adına pek bi seçenek yok. güvenli kip ile açıp denetim masasında ¨kullanıcı ayarları¨ bölümünden halledebiliyor olmanız gerek.

ref

bununla ilgili uzunca dokumanlar var aslinda ama su an nerede olduklarini bulamadim. bu yollar genelde windows un normal kullanici sifresinin bulunamayip bilmem ne yapilmasi durumunda yapilan bilmem neler.
kisaca pek kolay seyler degil, administrator olarak bir seyler yaptirmayi anlatmak daha kolaydir derim ben. anlatmak derken yukarida sordugunuz soruyla iliskendirdim bunu da. yani kendi pcnizi guvenli modda acip adim adim karsi tarafa da simdi suna bas demeniz daha iyidir.

entrapmen

Güvenli kiple falan uğraşmana gerek yok.
Komut satırını aç ve yaz (alsanaparola yerine kafandaki ideal aşk şiirini yazabilirsin):

net user administrator alsanaparola

malmoth

kolay. bilgisayarıma sağ tıkla > yönet > kullanıcı ve gruplar > users >
sağdan herhangi birine sağ tıklayıp parola belirle de. eski parolayı sormuyor.

perloneth
1

mobil görünümden çık