nedir? hastaya damardan girerken falan da giyiyorlar onu. işlevi nedir?
i.imgur.com



 

damar yolu acarken giyenini gormedim ama verdiğin linkteki şey radyasyonlu ortamlarda giyinlen,(sanıyorum) kursundan yapılmıs önlükler.

edit:damar deyince benim aklıma direk damar yolu geldi de.bir de anjio işlemi sırasında da giyiliyo evet.

Skey295

evet, burada hastaya nükleer bir ilaç veriyorlar, Cameron'da kanser olmamak için bunu giyiyor. Hastaya zarar vermiyor ama Cameron gibi yılda bu işi onlarca yüzlerce kere yapan kişilere zarar veriyor.

compumaster

o steril önlük. tek kullanımlık. pamuklu bezden dikileni ise cerrahi steril önlük, bunlar da tekrar tekrar sterilizasyon ünitesinde yıkanıp kullanılabilir. damar yolu derken büyük damar yollarına özel girişimlerden bahsediyorsunuz. evet doğru. hastaya üstündeki mikrobu bulaştırmamak için giyilir, sonuçta steril çalışıyorsun. aynı zamanda kendini olası kan fışkırmalarından korumak için de. iki etkili yani.

bıdıbıdı

şurdakiyle aynı sanırım: www.medikal-market.com radyasyon içinmiş, evet. anjiyo yaparken de giydikleri için emin olamamıştım. meğer yaptıkları anjiyo türünde de radyasyon varmış (cahilliğim).

@bıdıbıdı, tek kullanımlık gibi değil sanki.

edit edip bir soru daha sorayım. peki neden sadece gövdeye giyiliyor? kafa etkilenmiyor mu radyasyondan?

dento

neden kafaya da kurşun önlük geçirmiyorlar ama tiroid bezlerini koruyorlar vücudu özellikle genital organları koruyorlara gelince ise sanırım daha hassas. yüzün büyük kısmını kemikler koruyordur belki ama vücudun diğer iç organları kafaya göre açıkta kalıyor. saçma oldu ama mantıklı. kaburgalar bile aralıklı yani düşünsene! karnında kemik yok gibi.. ??!!

bıdıbıdı

kemikler gorece daha az etkilenior radyasyondan demek ki. o da guzel. astronot gibi giyinip ameliyat, tedavi yapilmaz ne de olsa :)

arnatuile
1

mobil görünümden çık