[q]
(6) 

excel den....

chak 666 #24699
rakamlar arasında "-" yi kullanınca tarihe çeviriyor. bunu nasıl düzeltebilirim?

misan: 5-25 yazıyorım Mayıs 25 mi ne çıkarıyor.


 

bütün hücreleri seçerek, hücrelerin üstünde herhangi bir yere sağ tıklayıp "hücreleri biçimlendir" diyeceksiniz efem, sonra da sayı sekmesi üzerinde, büyük ihtimalle tarih seçilidir, onu Genel veya, Sayı seçeneğine getirirseniz sorununuz çözülür. Şimdiden kolay gelsin.

soufigay

yo değişmiyor. çok ilginç bir rakama çeviriyor bu yöntemle daha sonra diğer hüzrede denediğimde ise yine tarih çıkıyor.

chak 666

genel veya sayı demek yerine "metin" diyin. ne yazarsanız öyle kalır hücre içeriği.

kibritsuyu

bir kere tarihe cevirdigi hucrede artik ne yapsaniz duzgun gostertemezseniz.

yeni hucrelerde, gerekirse yeni bir dosyada yap yapacagini. hic veri girmeden once girecegin butun kismi sec ve metin olarak ayarla. sonra yaz yazacagini. eger yine tarihe cevirirse son care olarak yazacagin sayidan once ' isaretini koy. yani 5-25 yazacagina '5-25 yaz. o zaman dokunmaz.

wpi

aynı sorun nokta kullanınca da oluyor. çok temel bir sorun bu. gpa hesaplayayım dedim 3.5 yazamadım, nasıl muhasebe tutuyorlar bu excel'le. ayarları kurcalamama rağmen çözüm de bulamadım.

moontaxi

oh yeah deminden beri kanser olmuştum, soruyu soran arkadaşa ve cevap verenlere sonsuz teşekkürler, özellikle kibritsuyu'na, metin deyince çözülüyor efem. saygılar

drink the stars
1

mobil görünümden çık