bugün bir mikrofon aldım. philips shm1000 modelinde bir çubuk mikrofon. internette okuduğum yorumlar sesin çok temiz olduğu ve herhangi bir boğukluk olmadığıydı. ayarları yaptıktan sonra çok temiz ses veriyormuş.

ama ayarları yapamadım. sesim gayet iyi gidiyor ve uzaktan çekiyor mikrofon. ama sesimin yanında böyle bir boğukluk var gibi. cızırtıı değil de uğultu. bu uğultuyu nasıl halledebilirim? ses seviyesiyle falan oynamam gerek..

ayarlar tam olarak ne olması gerek acaba standart bir mikrofon için?

sesi ekleyeceğim şimdi.

edit: şunu kast ediyorum;
tortu.org

 

hoparlörden gelen ses mikrofondan geri dönüyor olabilir. ses az açık ise uğultu gibi çok ise zaten sizi de rahatsız edecek bir patlamaya dönüşür. bunun için mikrofondan konuştuğunuzda kendi sesinizi hoparlörden duymamalısınız. bunu da mikrofon seçeneğinin altındaki "sesi kes" "mute" ile yapabilirsiniz.

ben smyrna

hoparlör sesi kulaklıkta. yani dışarıya ses çıkmıyor.

deniztarafinabakankale

seste bir gariplik almadım. (kulaklık ile dinlemedim. belki duyamamış olabilirim?)

ben smyrna

hoparlörü çıkarınca biraz azalıyo gibi sanırım ses dağıldığından. ama kulaklıkla bariz anlaşılıyor. çok değil ama nasıl desem, bi ses var yani. ses temiz değil. mesela deneme olayını yaparken testi başlattığım anda çok az bi ses kendinden var. ben üstüne konuşunca artıyor yine. ama susunca hep belli bir desibel ses var yani kayıtta.

deniztarafinabakankale

laptop dadesktop da olsa onlar pcden de geliyor olabilir. yani güçkaynağı kaynaklı. bunları için aktif geçirgen filtre denilen filtreler olmalı. eğer güç kaynağın ucuz ise veya evdeki elektrik hattında gürültü fazla ise bile kayıtta sorun olabilir. veya ses kartın da "muhteşem" olmayabilir. yani aklıma gelen diğer nedenler bunlar. hiç biri değilse bile hepsinin toplamı gürültü yaratabilir. www.qrbiz.com bunun gibi

ben smyrna
1

mobil görünümden çık