sorum daha çok nasıl yapılır gibi oldu ama bunu merak etmiyorum. merak ettiğim şey tedavi anında acı verir mi? lokal anestazi yapıyorlar tamam ama yine de korkutuyor insanı ha ?




 

ağrı olmaz tabi. anestezi olunca ağrı olması saçma. orada olan tek şey yüzünüze gözünüze kulağınıza çok yakın çalışılması nedeni ile olan biten herşeyi anında görüp duymanız. bi de klasik diş doktoru korkusu gelince insanlar "vay kanal tedavisi anam kanal tedavisi" diye zırlıyor. ha sonradan ağrıyabilir. ancak doktorunuzu dinleyin. ne kadar kasılırsanız (sonradan) o kadar ağrı uzun sürecektir. doktordan korkmayın. iletişimi iyi olan bir doktora gitmeye gayret edin. ne yaptığını ne zaman biteceğini söylesin. elinin altında oyuncak gibi hissetmeyin kendinizi. balıkesir, adana ve mersin için birer doktor önerebilirim bu işi iyi yapan. (iletişimi iyi olan) benim için iyi doktor dediklerimi yapan doktordur (bilgisi dışında tabi)

ben smyrna

2 tane yaptırdım hiiiç hissetmedim. doktorum da pek sempatikti, güle eğlene bitirdik operasyonu.

somethinginthewayshemoves

4 5 kere kanal tedavisi yaptırdım. ağrılı bir işlem değil. ancak birkaç kez gitmeniz gerekir, tek seferde bitmez.
deneyimli bir hasta gözüyle, ilk gittiğinizde diş açılıp çürük temizlenir işlem yapıldıktan sonra dişin kanallarına bi miktar ilaç enjekte edilip (klorak tadında) geçici dolguyla kapatılır. bu sırada hemen hemen hiç acımaz ya da çok az acı vardır. o geçici dolguyla birkaç gün geçirip bir sonraki seansta kolayca açılır, içerisine benzer işlemler yapılır. kanallarda istenen sonuca ulaşılıp ulaşılamadığını kontrol etmek için bu asamada doktor kibrit çöpü gibi incecik iğneleri hafifçe batırıp acı olup olmadığını soracaktır. bu aşamalarda başta anestezi yapılmaz. eğer sinirler diye tahmin ettiğim kısımlar temizlendiyse hiç acı olmaz olursa da hafif irkilme tepkisi gösterirsiniz. böyle birkaç seans sonrası biter. beklediğiniz gibi büyük bir sıkıntı olmuyor.

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon

jelibonlu arkadas gayet aciklayici ve net cevap vermis. katiliyorum.

cursed
1

mobil görünümden çık