sevgili AKEPE liler..

bir alan adı almak istiyorum.
fakat önceden başkası satın almış
Expiration date: 01 Jul 2011 01:46:00 yazıyor whois bilgilerinde..

bu tarihten sonra prosedür nasıl işliyor?
ben o alan adı uygun mu diye arasam o tarihten sonra uygun mu olacak eğer aynı kişi eğer tekrar almazsa? satın alma önceliği eski sahibinin mi yoksa o tarihten sonra ilk kapanın mı ?

 

Muhtemelen uzatır şu anki sahibi. Ha, eğer uzatmaz ise süre dolduktan sonra bir süre (1 ay filan mıydı neydi) boşa düşüyor domain ve sen dahil herkesin alımına açık oluyor. Ama backorder yapılmış olabilir, o zaman da sana kalmayabilir.

Eğer iyi bir alanadıysa direkt sahibiyle iletişime geçmeyi dene. 3-5 verip kapatmayı çalış.

ataturkiye

ilk 40 gun eski sahibi alsin diye bekletilir. ardindan yanlis hatirlamiyorsam 1 ay boyunca bilgilerin tamamen temizlenmesi icin beklenen sure oluyor. bu sirada yalnizca eski sahibi abarti bir ucret olmasina ragmen belli bir ucret odeyerek domaini alir ama uzatma gibi olmaz. sifirdan almis gibi olur. onun disindakiler alamaz yine.

sonra yine yanlis hatirlamiyorsam yaklasik 1 hafta (belki biraz daha kisa olabilir tam emin olamadim) silinme sureci surer. en sonunda silindiginde herkes alabilir duruma gelir. bu son silinme surecinde bazi yerler surekli deneyerek satin alma gibi hizmetler sunuyor.

entrapmen
1

mobil görünümden çık