[teknik]
(3) 

Uzaktan kumanda

arig #241969
merhaba arkadaşlar,
uydunun uzaktan kumandasının ses kısma düğmesi çalışmıyor. çok basıp biraz da sağa sola doğru hareket ettirince çalışıyor, bazen o da çalışmıyor. ilginçtir kaloriferde ısıtınca, soğuyana kadar sorunsuz çalışıyor. içini açtım, kumandanın başka bir tuşu ile kumanda devresindeki ses kısma yerine basınca da çalışıyor. yani sorun devrede değil tuşlarda. sanırım tuşların devreye temas eden yerindeki madde aşınmış, örselenmiş vs. bu madde ne ki tuşa basınca devreye temas edip kumandanın çalışmasını sağlıyor?
* soru sadece bilgi amaçlı sorulmuştur, olayın maddi, manevi bir boyutu yoktur.


 

bildiğim kadarı ile karbon kaynaklı bir yüzey. o yüzey çok kullanılan tuşlarda aşınıyor ve plastik çıkıyor alttan. o da bi işe yaramıyor doğal olarak. biliyorsunuz kurşun kalemin içi de elektrik geçirir kısmen.

ben smyrna

eğer kumandayı açınca alttan çıkan "silikon şablon(nedir bunun adı?)" üzerinde ve devre kartı üzerinde sarı renkli bir sıvı varsa onu temizleyin

mandayuvasi

cevaplar için teşekkür ederim. kumandayı ilk açtığımda hafif bir ıslaklık vardı, temizledim. fayda etmedi. az önce düğmenin devreye temas eden yerine küçük bir bakır tel sapladım ve oldu. şimdi çalışıyor. hep bu disko kralı yüzünden oldu zaten. :)

arig
1

mobil görünümden çık