Eski bir laptopa XP kuruyorum. Cd'yle bootladıktan sonra, alttan o driver yuklemeleri falan geçtikten sonra, kurulum ekranına gelince, Win XP kurmak için Enter'a basınız dediği yerden sonra bilgisayarınıza bağlı HDD yok diyor. F3 e basıp çıkın diyor.

Vardı bunun bi yöntemi sanki nası yapıyoduk?


 

3. parti bir scsi / raid sürücüsü yüklemek için f6'ya bsın kısmı.

bi şekilde o bilgisayarın sata (anakartın sata denetleyicisinin) sürücülerini bulup bu adımda göstermen gerekiyor. bu esnada usb çalışıyor olacak mı, emin değilim.

diğer yöntem, sürücüleri nLite ile gömerek yeni bir XP CD'si yazmak. böylece sana driver sormadan kendi görecek. bu yöntemin internette milyon anlatımı mevcut. mesela forum.pclabs.com.tr

celeron 300a

service pack 3 olan bir windows sürümü kullanırsanız, o pack içinde raid sürücüleri de olduğundan sorunsuz kuruluyor. eğer sp3 olanı bulamazsanız bir de raid seçeneğini biostan kapamayı deneyin. başka seçenek yok.

ben smyrna

Bazı Bıoslarda SATA mode : IDE yapılabiliyor.. Yani satayı bir süreliğine IDE olarak gösterip sonra geri ayarına dönebiliyosun IDE modunda yavaş çalısıyor sadece ama format atana kadar işini görür sonrada sata drıverlarını indirir kurarsın..
Ayrıca eski laptopsa sata değildir hdd belki...başka bir problem vardır..

ataman

sata.

bryan fury
1

mobil görünümden çık