Son günlerde sıkça duymaya başladım...nedir bu cloud computing? bir depolama çözümümü? nasıl birşeydir nasıl olur..? artıları eksileri nelerdir? önceden yokmuydu yeni birşeymi bu?




 

cloud computing, bir iş yükünün ağa bağlı bilgisayarlara dağıtılarak iş bölünmesi yapılması gibi bir şey. seti@home projesi vardır belki bilirsin, uzayda yaşam formu aramak için, uydudan toplanan datalar, clientlara dağıtılır ve her bilgisayar kendisine gelen datayı işler

kısaca 100 x lik bir işi tek bilgisayara yüklemek yerine, 100 bilgisayara dağıtarak, süre ve işlem tasarrufu sağlamaktır.

bonjurkes

genel olarak şirketler sistemlerini kendi içlerinde değilde network üzerinde, örneğin yazılımın sağlayıcısında yürüttüklerinde buna cloud computing diyorlar.

en.wikipedia.org

örneğin salesforce diye bir crm programı var...

udi

bonjurkesin dediği cloud değil distributed computing. cloud computing ise clientin yani kullanıcının kendi bilgisayarının sadece cloud serverlara bağlanması amacıyla kullanılıp geri kalan tüm işlemlerin bu serverlar tarafından yapılması. bi nevi tam tersi oluyor.

tuyra

gittiğim ve alınmadığım bir iş görüşmesinden edindiğim bilgiler doğrultusunda; geleceğin bilişime yön veren yazılımsal yapısı.. evet ben bunu anladım.

daglien
1

mobil görünümden çık