iett otobüslerinde yeni gördüm artık hangi durakta olduğunu gösteren bir monitor koymuslar. hangi durakta oldugunu nerden anlıyor gps sistemi falan mı var merak ettim?




 

evet gps sistemi var.
@mr fusion, hacı dediğini düşündüm ben de zamanında ancak çok saçma yerlerde (duraklarda, misal izmitte) koymazlar bu sistemi, maliyeti fazla olur + yürütürler.
sonuç gps.

dieselsingle2

otobüslerde şoför mahallinde siyah antenli bir cihaz var. Anonsları, mesaisini akbil tarifesini vs ayarlıyor. mesaj gönderebiliyor o cihaz sayesinde. Benimde kafamı kurcalayan sorular var aslında bu konu ile alakalı. Ya ara ara belli yerlerde duraklarda alıcı-verici kombosu var ya cihazlarda sim kart ve gps kombosu. bilen aydınlatsın.

mr fusion

her otobüste gps var zaten o akbil bastığımız aletin yanında şöföre dönük bir kutucuk var ekranlı değişik bişi.

jameskeenan

gps var. hatta iett'nin sitesinden hat seçip haritada göster dersen otobüs o an neredeyse gösteriyor.

sutlu nescafe

rfid etiket var diye biliyorum. aktif rfid. ogs gibi.

bulgur

tamam gps var. ama nasıl oluyor da o cihazdan mesaj alıp- gönderebiliyor? Akbil raporu gönderebiliyor?rfid sistemi ile mi? sim kart ile mi?

mr fusion

www.modifiyem.com
sanırım cevap burda

"Kısaca AK-YOL-BİL olarak adlandırılan “Akıllı Kart, Yolcu Bilgilendirme ve Ulaşım Bu fotoğraf, fikir vermesi için oluşturulmuştur Yönetim Sistemi” sayesinde İETT; şoför, otobüs, hat ve durak yönetimini sağlayacak ve bu yolla elde edilen bilgiyi yolcularla paylaşacak. GPRS ve GPS teknolojilerinin kullanıldığı projenin pilot uygulamasına 110 otobüsle başlayan İETT, bu sayıyı ilk"

birgo.mynet.com

dieselsingle2
1

mobil görünümden çık