iki arkadaş bu yaz interrail'la buralardan uzaklaşmak, eropa havasını içimize çekmek istiyoruz, ah paris, yaman paris...

şu andan itibaren yapmamız gereken şeyler nelerdir? zahmet olmazsa onu bi yazıverin (bu soru araştırmayla halledilebilir gerçi ama yine de gidenlerden öğrenmek daha iyi olur)

asıl sorumuz şu: gidebildiğimiz kadar yere gitmek istiyoruz. roma'dır, aman efendim milano'dur, birer gün yeter, şööyle bi avrupa'nın kabasını alalım mantığındayız. bize kaça patlar bu iş? boğazımızdan da kısabiliriz.

bonus soru: pasaportumuz yok, ona ne kadar bayılacağız?

tsk öptm...

 

interrail.genctur.com bu siteyi ziyaret edersn inter-raille ilgili bilgi alabilrsin.

Kreuzberg

öncelikle şunu belirtmek istiyorum,bu iş çocuk oyuncağı değil.sağlam bir ingilizceniz yoksa işiniz zor.paris diyorsun.ingilizce konuşan adam bulmak biraz zordur.çoğu bilir konuşmaz ya da harbi bilmez.gideceğiniz ülkeleri kalacağınız yerleri tek tek planlamanız hayatı önemdedir.zaten alacağınız biletide buna göre alacaksınız.

pasaport ücretleri : www.egm.gov.tr
hangi ülkeye gideceğinizi bilmiyorum ama şöyle bir şey var : www.tcdd.gov.tr

bir çok yer görmek istiyorum demişsin.bu yüzden global pass sana en uygun olanıdır.ama bunun için en az 2.100 TL'yi gözden çıkarman gerekir.bunları yapabileceksen al sana interrail.

zordur ama zor.

jsf

size tek tavsiyem var : çok düşünmeyin, yola çıkın. geri ss geliyor.

avkatbey

interfly diye bir olay var, trenle değil uçakla yapıyosun aynı şeyleri. ben geçen yaz öyle yaptım. gayet de memnundum. trende vakit geçirmek yerine fazladan gezmek için zamanım oldu. fiyatı da neredeyse aynı.

nickim onbes harf

zor falan değil.

fatalstorm

zor degil valla, iyi bir organizasyonla ve kafa insanlarla cok da guzel halledersiniz. 5 gunluk interrail passini 150 euroya aldigimi hatirliyorum gecen sene. ama sunu da akilda tutman lazim ki, bir cok tren ekstra rezervasyon ucreti istiyor 10 euro civarinda (cogu yatakli tren ve tum hizli trenler), yani ulasim masrafin interrail pass fiyatiyla bitmiyor.

onun disinda kalmaya gelince, iki alternatifin var, ya hostel ya da couchsurfing. hostellerin cogunun geceligi 10-15 euro arasi eger buyuk dormlarda kalmayi tercih edersen. kosullar da cogu zaman gayet rahat, ama www.hostelworld.com'daki reviewlara dikkat etmek lazim. eger sadece 2 kisiyseniz couchsurfing de yapabilirsiniz onceden ayarlayip, onun hakkinda da sozluge bakip bilgi edinebilirsin.

yemek icin de iki alternatif var tabii, mcdonalds menuleri cogunlukla 5-6 euro arasi oluyor, onun disinda sokak bufelerinden ufak pastanelerden atistirirsaniz da ucuza gelir. markete gidip ekmek, peynir salam, vs alinca da baya tasarruf etmis olursunuz.

yani benim cok kaba tahminim gunde 10 euro konaklama arti 15 euro yemek arti 15 euro muze vs ekstra masraflar esittir 40 euro olur. tabi barmis, ickiymis, bunlari da katcaksiniz eger onu yapmak istiyorsaniz. o yuzden kalma konusunda tasarruf edin, couchsurfing yapin derim ben. hem bedava tour guide.

her sehir icin detayli bilgiye de www.wikitravel.org'dan ulasirsiniz, lonely planet guidelara para yedirmenin luzumu yok.

norwegian wood

paris'te ingilizce konusulmaz diyenlere bakma sen, adamina sorarsan bal gibi de konusur. hic olmadi, gir bir donerciye grec ya da turc sandviccisi bu, orada turkce konusulur. ingilizce soru sormak icin de cafelerdekilere ya da metro gorevlileriyle konus. biz yaptik oldu.

anorexic penis

ingilizce bilmiyorum, o yüzden ben yapamamm diye düşünme, dünyanın her yerinde türk var. almanya da mcdonaldstaki kasiyer, tren garında çöpçü, roma da dönerci, pariste metroda gişe görevlisi, amsterdam da taksici... sokakta normal ses seviyesinde türkçe konusurken bile türkler yanına gelip sana yardımcı oluyorlar, yolumu bulamam, aç kalırım, sefil olurum diye sakın korkma..
sana önerim, lonely planet, berlitz ya da dost yayınevi'nin rehber kitaplarından birini alman.. böylece, gittiğin yerleri ot gibi gezmemiş olursun, birazcık birşeyler öğrenirsin, neymiş ne değilmiş...
kafanda genel olarak bir rota tasarlarsan, geziden daha verim alırsın diye düşünüyorum. gezdiğin yerlerde illa ki 1-2 günlük gecikmeler ya da erken varmalar olacaktır. ama amsterdam'a gitmeyi çok isteyip, orta avrupa'da gezerken zamanın nasıl geçtiğini fark etmezsen, amsterdam yalan olabilir..

kafana takılan diğer soruların için mesaj da atabilirsin...

patchozz
1

mobil görünümden çık