merhaba değerli sözlük insanları

arkadaşımın yaklaşık birbuçuk yıldır kullandığı harici diskini bilgisayar tanımıyor. aniden oluştu, hiçbir işlem bile yapılmamıştı. yere düşmedi vesaire olmadı
fakat usb port'una takıldığında ışığı yanıyor aletin ve kıt kıt kıt kıt kıt diye ses geliyor.

sorun ne olabilir? bad sector falan? ben hiç anlamami bildiğim tek teknik terim bu olduğu için keyfi olarak yazdım sadece, bunu göz ardı edin lütfen.
çözümü olabilir mi?

 

panpa, baska bi bilgisayarda dene yıne olmuyorsa bir live cd linuz ilen dene yıne olmazsa, bir hdd kutusu alıp kdd yi onun ıcıne takıyorsun ordan yedekleyip sigaranı yakıyorsun.

bryan fury

harici disk ne marka, kac inch bilmiyorum ama diskin okuyucu kafasından gelen ses ise o kıt kıt kıt, durum vahim.

harici power ile çalışıyorsa power sorunu olabilir.

2,5" usb kablosundan güç alıyorsa disk kablodan bile olabilir sorun.

unspokenlies reloaded

genellikle 2.5" diskleri güç beslemesi yeterli olmayan bir usb girişine bağladığınızda da verir aynı sesi. her zaman taktığınız porttan farklı olarak belki bir usb uzatma portuna bağlamış olabilirsiniz, ya da unspokenlies reloaded'ın da dediği gibi kablodan da kaynaklanıyor olabilir. bilgisayarın usb portundan da kaynaklanıyor olabilir pek tabii ki.

bunların hiçbiri değilse; o zaman diskte bir sorun olduğu konusuna yoğunlaşabilirsiniz.

loveinaflipbook

başka bilgisayarda da çalışmıyor malesef, lg marka 500gb ve harici power'la çalışmıyor :/
@bryan fury bu hdd kutusu alıp kdd'yi takma mevzusu nası oluyor? verileri kurtarabilir miyiz?

sanal hayvan

kdd dedigim hdd yav, typo olmus.

hdd yi sokup harici kutuya koyuyorsun işe yararsa bu noktadan sonra o yarar yaramıyorsa gecmıs olsun. bilgisayarcıya bi sor anlatır nasıl yapılacagını fln.

bryan fury

aynı sorunu yaşadım 'invalid partition table' hatasını görerek. o hard diski kurtaramadım malesef. ne pardus ne başka bir program işe yaramadı. başka bilgisayarda da denedim olmadı. ama bir kaç yer o harddiskin aynı modelini alıp içlerini değiştirerek kurtarmaya çalışıyorumuş tabi garantisi yok bildiğim kadarıyla. ben henüz o yolu denemedim.

baymayself
1

mobil görünümden çık