[q]
(4) 

İstanbulkart

Arya10 #237388
Sorum net olarak şu : İstanbulkart'a para yüklettiğimde indirimli geçerli kart süresi 2 gün içerisinde sonlanacak bilgisi yer almakta. Üniversiteden geçen sene mezun oldum, bu sene aöf'den devam ediyorum eğitimime yani öğrenci olarak. Otomatlara okutunca kartın süresinin uzayacağı söylenmekte. Şu an için ne yapacağım kart otomatttan okuttumda tam akbile döner mi ya da indrimli olarak devam eder mi? Yoksa kartı yeniden çıkarttırmaya gitmem gerekiyor.




 

Aynen aynen karta para yüklettiğinde verilen hesap fişi varya orada gözükmekte hemen üst tarafında. Zaten pek çok kişininde haberi olduğunu sanmıyorum.

Arya10

aşağıda bir yerlerde duyurusu vardı.
öğrenci belgenle gidip süresini uzatman gerekiyor, yoksa tam akbile döner.

Khaz

öğrenci belgesine gerek yok, taksim meydanda akbil dolduran iett büfesinde adam ben ve iki arkadaşımın kartını sadece yüzümüze bakarak yıl sonuna kadar uzattı.

karlmarx

akbil dolduran yerlere bir sor, güncelleme yapıyor musunuz, diye, onlara ver, güncellesinler kartı, yoksa indirimsiz tarifeden paran gider. otomatik makineler de yapıyor bazen, kafasına göre galiba onlarda.

dolum yeri olarak, iett'nin kendi dolum yeri görürsen ya da halk ekmek büfelerinde görürsen, özellikle onlara sor; diğerleri, hem gazete hem akbil bayi olanlar yapıyor mu emin değilim.

pomolilik
1

mobil görünümden çık