firefox için şöyle güzel bi sözlük eklentisi arıyorum. sadece ingilizce'den ibaret olmayayıp, almanca vs... içeren. ihtiyaç olduğunda sayfayı falan çeviren türden bişey olsa fena da olmaz hani.




 

eklentiye gerek yok, ama tercih meselesi tabi.

(bkz: google translate)

yer imlerine ekle işte dursun yukarıda. anında açılıyor. istediğin sayfanın linkini kelime ya da cümle çevirme yerine yapıştırınca sayfayı görüp türkçesini sana veriyor.

translate.google.com.tr

edit: unutmuşum google toolbar vardı mis gibi. yabancı kelimenin üstünde bekletiyorsun altında çıkan minik kutucukta türkçesini yazıyor. ya da toolbar'daki bir butonla anında sayfayı çevirebiliyorsun.

burada: www.google.com

kisa bisey olsun istemistim

Budaneki eklentisini yükle. Firefox 4 için uyumluluk yok şimdilik. Yakında gelir sanırım. Bilmediğin kelimeyi seçtiğinde hemen kelimenin yanında bir buton oluşuyor tıkladığında kelimenin -Almanca, İngilizce, İtalyanca gibi popüler dillerin hepsi var- Türkçe anlamını görebiliyorsun. Sesli sözlük üzerinden. Başka sekme açmana bile gerek kalmıyor. Aynı zamanda seçtiğin kelimeyi -yine yeni bir taba gerek kalmadan- Google, Google Images, ekşi, Wikipedia gibi sitelerde de aratabiliyorsun. Bu özellikle okuduğun yazıda ünlü birinin ismi geçerse hemen kısa bilgi alıp okumaya devam etmede işe yarıyor. Çok faydalıdır, tavsiye ederim. Sayfa çevirme konusunda bir şey diyemeyeceğim.

evilinacloset

Şöyle bir şey var: www.youtube.com

evilinacloset
1

mobil görünümden çık