bu sikimsonik form için birkaç günden beri uğraşıyorum. dayının çocukları sınava girecekmiş ve gelirlerin belgelendirilmesi gerekiyor, dayı da burada oturmadığından ama buradaki vergi dairesinin mükellefi olduğundan iş başa düştü.

docs.google.com

şekilde görünen bir formda, kira gelirleri o formun "diğer gelirler" kısmına yazılmaz mı? bugün vergi dairesine gittim, kadın bunu reddedip "gelirler" kısmına yazacağını ve onayı da yine "gelirler" kısmının yanına yapacaklarını söyledi. yani hem maaşı, hem de kira geliri aynı kısımda belirtilecekmiş kadının dediğine göre. kafama yatmadı. gerçi aynı form üzerinde nasıl hem işyeri, hem vergi dairesi onayı alınacak onu da tam anlayamadım. dilekçe verip ayrı bir yazı alınabilir ama dayının imzası gerekiyor bunun için. şu yaşımda kılavuz okudum, ve inanın hiç bir bilgi yok. cevap geleceği ümidim olmasa bile, ankara'daki şube müdürüne kadar e-posta attım. şimdi burada yapılan bir yanlışlık yüzünden çocukların başvuru alınmayacak cart curt, kabak bizim başımıza patlayacak. böyle işte.

 

"ücretli veya maaşlı çalışıyorsa;" ile başlayan yerde belirtmiş.size zaten geçen yıla ait 12 aylık maaş belgesi lazım. bu belgeyle birlikte onu da verebilirsiniz.

veli eğer resmi bir kurumda çalışıyorsa, kendi yöneticisi bu belgeyi onaylayabilir bence. (**) ile belirtilen dip notta belirtildiği gibi "ilgili kişi, kurum, kuruluş"

ben de yıllar önce girdim bu sınava (1997) kiralık evimiz yoktu. babam da okul müdürüydü. kendisi yazdı, kendisi onayladı hatırladığım kadarıyla.

ilgincible
1

mobil görünümden çık