Sevgili yasama organları

Kiracıyım, ev sahibi evi satılığa çıkarttı? Emlakçı aradı geldi fotoğraflar çekildi. Haftada 1 2 de müşteri getiriyor. Ben bugune kadar sesimi çıkartmadım ama yasal olarak hakkım nedir merak ettim? "Göstermiyorum" deme hakkım nedir? Görücem! deme hakkı nedir?


 

aynı şey evlendikten 4 ay sonra benimde başıma geldi. göstermem diyemezin. ancak senin uygun olduğun zamanda gelip görebilirler yani uygun değilim sonra gelin diyebilirsin ben yaptım. :-))

karabela

@karabela
evet bende böyle duydum ama yasalar ne der bu durumda onu çok merak ettim?

frtcek

Kontratın varsa ve bitmediyse bırak emlakçıyı ev sahibini bile eve sokmayabilirsin. hatta bunu kontratın bittikten sonra 6 ay boyuncada yapabilirsin. Ha polis filan dayanırsa kapına beni tanımıyorsun ona göre.

nedendir bilinmez

yasalar evi satma durumunda müşteriye göstermek zorundasın diyor maalesef. elindeki kontrat olması sorun değil. bir de evi emlakçıdan kiraladıysan sana öyle bir sözleşme iteliyolarki herşey oluyor içinde hatta evi itiraz etmeden boşaltma kağıdı bile imzalatıyorlar.

karabela

kirayı ödeyip ödememen ev üzerindeki haklarını etkilemez. kirayı ödemiyor bile olsan ev üzerinde hakkın devam eder. kontrat maddeleri ne olursa olsun bu seni etkilemez.

nedendir bilinmez

bence bunu bir avukata sorun. benim bildiğim kadarıyla, göstermek zorundasınız, ama belirli ve size uygun saatlerde, bu da haftada x saatten fazla veya az olmamalı.

zkurmus
1

mobil görünümden çık