malum bu krizle hepimiz ağır bedeller ödedik.zaten fakirdik,iyice fakirleştik.ama bu olayla ilgili 2 sorum olacak

1- A.necdet sezer anayasa kitapçığını attı Ecevit'e.buna sebep olan tartışmanın konusu neydi?

2-bu olay üzerine ecevitte toplantıyı terketti ve gazetecilere olayı anlattı."bu ciddi bir krizdir" dedi.bir başbakan bunu neden yapar?ben bile biliyorum bu olayın sır gibi saklanması gerektiğini.hadi diyelim milletin menfaatini düşünmedi ve fevri davrandı.kendi siyasi geleceğini,hükümetin geleceğini de mi düşünmedi?

teşekkürler

 

1- "Milli Güvenlik Kurulu toplantısı öncesinde Saat: 09.30'da Sezer, Ecevit'in Devlet Denetleme Kurulu'nun BDDK'da yaptığı çalışmaları eleştiren sözlerinden rahatsız olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı, anayasal hakkını kullandığını ve yasaları bilmeden eleştiride bulunmanın doğru olmadığını belirtti.

Bu arada Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan araya girdi ve 'O anayasayı bir de biz görelim, anlayalım' dedi. Sezer, Özkan'ın bu sözüne sinirlendi ve elinde tuttuğu anayasa kitabını Ecevit ve Özkan'ın bulunduğu yöne doğru fırlattı."

kaynak: yenisafak.com.tr kesin doğru mudur bilmiyorum.

2- eh başbakanın onları yapması gerekir. politika da böyle bir bok işte. baya kişi doğrunun farkında ama çok çok çok az kişi ne yaptığının farkında.

dambil

@dambil doğru söylemiş olabilir tam bilmiyorum açıkçası ama bu işler şans eseri olucak işler değil. eğer anayasa kitabı fırlatılmasaydı bi tansiyonu inip çıkardı kriz gene başlardı. ortam rahatsızdı zaten yer arıyordu böyle birşey için. o da bahane oldu.

onexey

2001 krizinin anayasa kitapçığı fırlatılmasıyla doğrudan bir ilgisi yok. nasıl ki 1. dünya savaşı için sırp genci macar veliahtını öldürdü savaş çıktı deniyorsa bu da aynı mevzu.

Krizin sebepleri için biraz daha geriye giderek o dönemde mantar gibi çoğalan bankaları (egebank gibi ), bankaların kendi şirketleriyle girdiği ilişkileri...vs incelemek lazım.

solomon
1

mobil görünümden çık