
Ingilizce'de chicken salad olarak bilinen sey olsa gerek. Degisik bir cok tarifi vardir mutlaka, ama ozu aynidir. Bir tanesi surda:
www.foodnetwork.com


beşamel sos?


o olayın ben de hastasıyım, misal bu akşam 2 adet götürdüm.
bunu o şekilde bulamıyorsunuz, ancak shell benzinliklerde veya büyük migroslarda 3.5 ytl karşılığı alıyorsunuz. dardanel tonvich adıyla satılır, bunun birde ton balıklısı, peynirlisi, italyan salatalısı, kaşar/ jambonlusu ve italyan salatalı modelleri mevcuttur. -4 derecede saklanmalı der.


www.dardanel.com.tr
evet teşekkürler, linkteki şeye çok benziyor, şu anda deneme şansım yok ama ilk fırsatta deneyeceğim.


eger ton baligi seviyorsan sana ayni lezzeti verecek kucuk ve ucuz bir tarif yazayim.
malzemeler : ton baligi, garnitur (miktarlarini sen belirle, benim oranlamama gore iki kucuk kutu ton baligina karsilik bir kucuk kavanoz garnitur tekabul ediyor)
gerekli alet-edavat : rondo veya bu iki malzemeyi birbirine iyice karistiracak gucte bir alet (eger yeterince hizli ve gucluysen elinle karistirmayi da deneyebilirsin)
malzemeleri istedigimiz kivama gelinceye kadar karistiriyoruz (rondo ile 10 saniye yeterli oluyor) elde ettigimiz super karisimi tercihen kepek ekmeginin icine bolca surup afiyetle yiyoruz (aslinda her cesit ekmek ile deneyebilirsin, hepsiyle guzel gider. ayrica nutella yermis gibi de kasiklayabilirsin)


homemade uygulamamı iletiyim.
bir haşlanmış yumurta, onun iki katı büyüklükte haşalanmış tavuk göğsü, yumurta hacmi kadar mayonez, iki yemek kaşığı garnitür (havuç, bezelye patates karışımlıdan) yumurtanın iki katı büyüklükte domates, 1 çorba kaşığı kadar hardal, yumurta hacmince taze soğan, 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı ve yarım limonun suyu (bunu yumurta boyutu da var tabiyi). bunları blender ile karıştırın, fava kıvamından hallice sulu olması için gerekirse domatesi arttırın. lezzet için yarım yumurta hacmi kereviz sapı da katılabiliyor. çok katı olursa istenen kıvama ulaşana kadar yoğurt ilavesi makbuldür:)
yumurta evet, ölçüm bu.
